Η ταινία για τον Άμος Οζ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ταινία για τον Άμος Οζ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2021) κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του Γιαΐρ Κεντάρ (Yair Qedar) για τον Άμος Οζ, με τίτλο Το τέταρτο παράθυρο (The Fourth Window).

Το δελτίο τύπου της διοργάνωσης αναφέρει για την ταινία: Πίσω από την παγκόσμια επιτυχία του Άμος Οζ, συμβόλου της ισραηλινής συνείδησης και συγγραφέως μεταφρασμένου σε 45 γλώσσες, ελλοχεύει μια διπλή τραγωδία. Όταν ήταν 12 ετών η μητέρα του αυτοκτόνησε, ενώ λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του κατηγορήθηκε για σωματική και ψυχολογική βία από την κόρη του, η οποία έθεσε τέλος στις μεταξύ τους σχέσεις. Μέσα από μια σειρά συζητήσεων με την τελευταία του βιογράφο, συνυφαίνοντας αυτοβιογραφικές αφηγήσεις, κείμενα και συζητήσεις με τους οικείους του, ο Άμος Οζ αφηγείται την τελευταία του ιστορία.

Η ταινία θα προβληθεί σε θερινή αίθουσα, παρουσία του σκηνοθέτη, το Σάββατο 26 Ιουνίου (John Cassavetes Open Air Cinema, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ), ενώ από τις 24 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη και η διαδικτυακή προβολή της μέσα από την πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο online.filmfestival.gr και θα είναι διαθέσιμη έως τις 4 Ιουλίου με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Τα βιβλία του Άμος Οζ κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter