Η ταινία της εβδομάδας – Αγαπώντας τον Πάμπλο (Loving Pablo)

Η ταινία της εβδομάδας – Αγαπώντας τον Πάμπλο (Loving Pablo)

Βιογραφική ισπανοβουλγαρικής συμπαραγωγής 2017 (128)

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιετ Ρεστρέπο

Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του Εσκομπάρ στην Κολομβία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Η ταινία που είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Βαγιέχο με τίτλο «Loving Pablo, Hating Escobar» είναι ένα συνδυασμός απύθμενης βίας – τρομακτικά τα στιγμιότυπα εξόντωσης των αντιπάλων του Εσκομπάρ- σαρδόνιας ειρωνείας και ιδιότυπου ερωτισμού με φόντο την Κολομβία των 80ς. Η ατυχία του φιλμ είναι πως μοιραία θα συγκριθεί με τη δημοφιλή σειρά «Narcos» που πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις ρεαλισμού και ιστορικής ακρίβειας. Ο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα («Δευτέρες με λιακάδα» όπου συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Μπαρδέμ) γνωρίζοντας ότι υστερεί στο πεδίο αυτό, επιστρατεύει τρικ που του δίνουν ύψος (τεχνικό αφού η ταινία είναι καλοφτιαγμένη) αλλά όχι και βάθος (ποιοτικό). Με ορισμένες πολύ δυνατές κινηματογραφημένες σκηνές, κωμικά διαλείμματα που δίνουν το πλαίσιο της σχέσης των δύο εραστών, κάποια ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία αλλά και την αδυναμία να διατυπώσει με ακρίβεια τους λόγους που δημιούργησαν αυτό το τερατώδες μόρφωμα, η ταινία πασχίζει και να γίνει και αντικειμενική (κομματάκι δύσκολο αφού το κριτήριο είναι η προσωπική ματιά της Βαγιέχο) και διασκεδαστική (εδώ τα καταφέρνει καλύτερα αν και κάποιες στιγμές ο σκηνοθέτης φλερτάρει με το γκροτέσκο και την σαπουνόπερα). Ο Εσκομπάρ του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα είναι ένας κλόουν-τέρας: ευάλωτος και με στιγμές αδυναμίας απέναντι στην μικρή κόρη του αλλά και ικανός να κάνει κομματάκια (με το αγαπημένο του αλυσοπρίονο) τους αντιπάλους του αν κρίνει πως αυτό είναι αναγκαίο.

https://www.youtube.com/watch?v=J79fWS2TmIk

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter