Η ταινία της εβδομάδας: Αλαντίν (Aladdin) (**)

Η ταινία της εβδομάδας: Αλαντίν (Aladdin) (**)

Η ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν, που βρίσκει σε μια μυστική κρύπτη το μαγικό λυχνάρι, το οποίο του αποκαλύπτει ένα Τζίνι ικανό να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές.

Διασκεδαστικό, νοσταλγικό και αξιοπρεπέστατο ριμέικ της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων η οποία το 1992 πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στα ταμεία όλου του κόσμου (217 εκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις του στις ΗΠΑ που παιζόταν για περισσότερο από 5 μήνες στις αίθουσες ενώ παγκοσμίως συγκέντρωσε 504 εκατομμύρια δολάρια κι ενώ είχε κοστίσει μόλις 28) ευελπιστώντας το ίδιο να πράξει και το μοντέρνο ριμέικ του. 

Η Ντίσνεϊ ακολουθώντας την τάση της εποχής με την live action εκδοχή παραδοσιακών κινουμένων σχεδίων («Το βιβλίο της Ζούγκλας», «Η πεντάμορφη και το Τέρας») ανέθεσε το… ζωντάνεμα του «Αλαντίν» στον Γκάι Ρίτσι. Η επιλογή αυτή έκρυβε μεγάλο ρίσκο αφού ο βιρτουόζος βρετανός πολλές φορές στο παρελθόν έχει πέσει θύμα της μεγαλομανίας και του ναρκισσισμού του. Εδώ όμως μας παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο, συνθέτοντας ένα γεμάτο έξυπνες ιδέες και παιχνιδιάρικη διάθεση σεμνό παραμύθι που μένει πιστό στο ύφος της αρχικής ταινίας. Ο σκηνοθέτης έχει την τύχη να διαθέτει συμπαθέστατους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Ο Μένα Μασούντ και η Ναόμι Σκοτ έχουν άψογο ταίριασμα ως Αλαντίν και Τζάσμιν ενώ τα περισσότερα εύσημα παίρνει η απολαυστική ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ που βγάζει χιούμορ και συναίσθημα. Ο αμερικανός σταρ, βαμμένος στα μπλε όταν η φαντασία αποκτά το πάνω χέρι, αποτίει ουσιαστικά φόρο τιμής στον ήρωα του πρωτότυπου φιλμ όπου ένας ανεπανάληπτος Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε δανείσει κοφτερό χιούμορ και «απόκοσμη» γοητεία στο Τζίνι του! Η ταινία απευθύνεται εξίσου σε μικρούς και μεγάλους (μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους και σε 3D) χάρη στη χιουμοριστική ελαφρότητα, το φαντασμαγορικό art direction και τα ουμανιστικά μηνύματα της.

Φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2019 (128)

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Σκοτ, Γουίλ Σμιθ, Μπίλι Μάγκνουσεν, Μένα Μασούντ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter