Η ταινία της εβδομάδας: Ανεκπλήρωτος Γάμος (On Chesil Beach (***) – Trailer

Η ταινία της εβδομάδας: Ανεκπλήρωτος Γάμος (On Chesil Beach (***) – Trailer

Τον Ιούλιο του 1962 οι φρεσκοπαντρεμένοι Έντουαρντ και Φλόρενς φτάνουν στην ακτή του Ντορσέτ. Τα σχέδια και κυρίως τα όνειρα για μια ευτυχισμένη ζωή θα σκοτεινιάσουν επικίνδυνα όταν το ερωτευμένο – και παρθένο μεταξύ άλλων- ζευγάρι, δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την πρώτη ερωτική επαφή.

Το φιλμ αποτελεί μια γοητευτική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν (κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη), με το συγγραφέα να έχει την επιμέλεια του σεναρίου. Το βασικό θέμα της ιστορίας αφορά στο πώς μπορεί μια ζωή να πάρει διαφορετικό δρόμο λόγω μιας επιπολαιότητας ή, κυρίως, μιας άτυχης στιγμής. Όσο κι αν οι αρνητές της κρισιμότητας του παράγοντα τύχης επιμένουν στο προσφιλές ρητό τους « την τύχη μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας», ο Ίαν Καν Γιούαν είναι…. κάθετος σε αυτό θυμίζοντας την φράση με την οποία ξεκινά ο Γούντι Άλεν το «Match point» του, λέγοντας ότι «εκείνος που είπε ότι είναι προτιμότερο να είσαι τυχερός παρά καλός στη ζωή, ήξερε πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλούσε». 

Η διακριτική, σοφά μετρημένη σκηνοθεσία του Κουκ ακολουθεί τη λογική της σπασμένης σε πολλά επεισόδια αφήγησης διαφόρων στιγμιοτύπων, με την κάμερα να πηγαινοέρχεται στο χρόνο, σχηματίζοντας το παζλ στη σχέση Έντουαρντ και Φλόρενς (άλλη μια χαρισματική ερμηνεία από την Ρόναν των «Εξιλέωση», «Brooklyn»,«Hanna») . 

Η πρώτη συνάντηση με την υποψία του κεραυνοβόλου έρωτα. Το διαφορετικό κοινωνικό και ταξικό υπόβαθρο (εκείνη είναι ταλαντούχα βιολίστρια και κόρη εργοστασιάρχη, εκείνος ένα άξεστο χωριατόπαιδο που λατρεύει την Ιστορία). Οι τρυφερές στιγμές του αυθεντικού έρωτα και η ειλικρίνεια του συναισθήματος που ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Τίποτε δεν δείχνει ικανό να προβληματίσει τους δύο νέους στο να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους.

Ούτε οι δυσλειτουργικές οικογένειες τους, ούτε τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, ούτε τα χρήματα και η επαγγελματική αβεβαιότητα. Στην παραλία Τσέσιλ του Ντορσέτ όμως μοιραία θα παιχτεί το τελευταίο (;) μέρος ενός απρόβλεπτου, επώδυνου δράματος. Ενός δράματος που θα σημαδέψει τις ζωές των μόλις για έξι ώρες παντρεμένων Έντουαρντ και Φλόρενς, πριν βρει οριστική διέξοδο αρκετά χρόνια αργότερα σε μια φορτισμένη από κάθε άποψη σκηνή.

Αισθηματικό δράμα βρετανικής παραγωγής 2018 (110)

Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Κουκ Πρωταγωνιστούν: Σίρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Εμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter