Η ταινία της εβδομάδας: Αόρατος Επισκέπτης

Η ταινία της εβδομάδας: Αόρατος Επισκέπτης

Ένας παντρεμένος επιχειρηματίας ξυπνάει σε δωμάτιο ξενοδοχείου με το νεκρό σώμα της ερωμένης του δίπλα του. Δηλώνοντας αθώος για το φόνο, προσλαμβάνει μια αναγνωρισμένη δικηγόρο με την οποία προετοιμάζουν την υπεράσπιση του.

 Τα πράγματα όμως θα ανατραπούν, όταν η εμφάνιση ενός απρόσμενου μάρτυρα τους αναγκάζει να αλλάξουν στρατηγική και να δώσουν μάχη με το χρόνο…

Για άλλη μια φορά οι Ισπανοί αποδεικνύονται μάστορες του κοινωνικού θρίλερ, με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Όριο Πάουλο να μεταβιβάζει την προβληματική του από το ανθρώπινο δράμα στο πεσιμιστικό θρίλερ, αποδεικνύοντας ότι το προηγούμενο φιλμ του «Το σώμα» που ήταν το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, δεν ήταν τυχαία περίπτωση. Τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την ταινία που είχε διαγράψει λαμπρή εισπρακτική πορεία ενώ χαιρετίστηκε από την κριτική για την άρτια αφήγηση της, ο 42χρονος Καταλανός επιστρέφει με άλλη μια ιστορία μυστηρίου, δυνατών ανατροπών και καλοχτισμένου σασπένς. Επικεντρώνοντας την αιχμηρή ματιά του όχι τόσο στην καταγραφή της παράνομης σχέσης όσο στην απόπειρα συγκάλυψης του τραγικού ατυχήματος (το ζευγάρι των εραστών σκοτώνει άθελα του με το αυτοκίνητο του τον οδηγό άλλου διερχόμενου οχήματος σε ερημική περιοχή) και στις καταστροφικές συνέπειες των επιλογών που κάνουν οι πρωταγωνιστές, ο Πάουλο μεταβιβάζει την προβληματική του από το υπαρξιακό δράμα στο υποβλητικό θρίλερ. Η έμφαση στην εγωιστική, ωφελιμιστική ανθρώπινη φύση προσδίδει αλληγορικό υπόβαθρο στην ιστορία ενώ το χιτσκοκικό περίβλημα με το διαρκώς πήγαινε- έλα μεταξύ του φαίνεσθαι και του είναι της πλοκή,μετατρέπει το θρίλερ του Πάουλο σε μια άγρια φιλμική εμπειρία. Ένα φιλμ που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα έως και το αναπάντεχο, αποκαλυπτικό φινάλε.  

Η ταινία της εβδομάδας: Αόρατος Επισκέπτης (Contratiempo/ The Invisible Guest)

Θρίλερ ισπανικής παραγωγής 2017 (106)

Σκηνοθεσία: Όριο Πάουλο Πρωταγωνιστούν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter