Η ταινία της εβδομάδας: Deadpool 2 *** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Deadpool 2 *** (Trailer)

Όταν ένας στρατιώτης από το μέλλον αναζητά ένα παιδί για να το σκοτώσει, ο Deadpool σηκώνει το ανάστημα του προκειμένου να το προστατεύσει. Δεν τα καταφέρνει όμως μόνος του οπότε ζητάει βοήθεια από μια ετερόκλητη παρέα…

Το 2016 μάθαμε την ιστορία του «Deadpool», του πιο αντισυμβατικού υπερήρωα της Marvel υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τιμ Μίλερ. Μολονότι εκείνο το φιλμ πήγε πολύ καλά (εξαιρετικές κριτικές και 783 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office) οι παραγωγοί ανέθεσαν τη νέα σκηνοθεσία στον Ντέιβιντ Λιτς του «Atomic Blonde» κι εκείνος το απογειώνει. Έχοντας τον καναδό Ράιαν Ρέινολντς και πάλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Λιτς οργανώνει ένα καταιγισμό ατάκας και εφέ (θανατηφόρος ο συνδυασμός) σε ένα σύνολο που δεν αφήνει ούτε ιερό ούτε όσιο στη θέση του. 

Το βέβηλο χιούμορ, ο ακραίος αυτοσαρκασμός και η αποδόμηση της πολιτικής ορθότητας με κάθε μέσο (μεταξύ άλλων ο ήρωας τα χώνει στην κινηματογραφική βιομηχανία του θεάματος και κυρίως στα όσκαρ) οδηγούν τον Deadpool σε μια σπαρταριστή performance όπου η σουρεαλιστική αναπαράσταση της πραγματικότητας του σύμπαντος των χάρτινων υπερηρώων συναντά την ακραία σπλατεριά. Μεταξύ άλλων ο ήρωας κάποια στιγμή διαμελίζεται από έναν κτηνώδη εχθρό που τον κόβει στα δύο και στο επόμενο πλάνο τον παρακολουθούμε στον καναπέ του σπιτιού του να προσδοκεί το μεγάλωμα όλων των άκρων του – μα όλων!- με υψηλές προσδοκίες και σταυροπόδι (τύφλα να έχει η Στόουν στο «Βασικό ένστικτο») όλο νόημα. Ο σεξισμός και τα πονηρά υπονοούμενα που δίνουν τον τόνο στην κωμική διάσταση του φιλμ κλέβουν την παράσταση. 

Μαζί με τους φευγάτους χαρακτήρες – ο Τζος Μπρόλιν μετά από τον «Thanos» των τελευταίων «Εκδικητών» υποδύεται άλλον έναν διφορούμενο «Κακό» της Marvel – και κάποιες «τρυφερές» αναφορές στην προσωπική ζωή του ήρωα (το φινάλε είναι ο ορισμός της αποδόμησης όλων των κλισέ από τα κόμικς) καθιστούν το δεύτερο μέρος του «Deadpool» την απόλυτη εναλλακτική, υπερηρωϊκή περιπέτεια της εποχής. 

Deadpool 2 (***)

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2018 (107)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς 

Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακαρίν, Τζος Μπρόλιν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter