Η ταινία της εβδομάδας: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) (***)

Η ταινία της εβδομάδας: Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) (***)

Πέντε χρόνια μετά από την ολέθρια μάχη με τον Thanos που οδήγησε στον αφανισμό όχι μόνο της μισής ανθρωπότητας αλλά και σπουδαίων πολεμιστών της ομάδας των Εκδικητών και των συμμάχων τους, η επιστροφή του εξαφανισμένου Ant-Man (που είχε παγιδευτεί σε μια κβαντική διάσταση) θα οδηγήσει στην επανασύσταση των υπερ-ηρώων που θεωρητικά βρήκαν τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον Thanos. Όμως ο Iron-Man, τις επιστημονικές γνώσεις του οποίου χρειάζονται απεγνωσμένα, αρνείται να βοηθήσει.

Η πλέον αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, ξεκινά ακριβώς από εκεί που σταμάτησε ο το «Avengers: Infinity War». Η κατάσταση θρήνου και εσωστρέφειας των ηρώων που «όλοι τους έχασαν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο σε αυτόν τον πόλεμο» οδηγεί την ιστορία σε μια συνθήκη όπου τα πάντα δοκιμάζονται και μια νέα τάξη πραγμάτων ετοιμάζεται να ανατείλει. 

Οι επιτελείς της Marvel για λόγους που θα καταλάβει όποιος δει το φιλμ επέλεξαν να αυξήσουν τη διάρκεια των 149 λεπτών (τόσο είχε κρατήσει η προηγούμενη ταινία) στα 182. Μια πρωτοφανής απόφαση που εκτός του οικονομικού ρίσκου (μείον μία οι καθημερινές προβολές του φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες) εμπεριέχει και τον υψηλό δείκτη δυσκολίας να κρατηθεί ένα κοινό που διψάει για θέαμα, σε εγρήγορση και «καλή διάθεση», αλλά κρίνεται 100% αναγκαία. Το σκηνοθετικό δίδυμο που είχε υπογράψει και τον «Πόλεμο της αιωνιότητας» θυσιάζει μεγάλο μέρος της δράσης, για χάρη της εξέλιξης των χαρακτήρων, της δραματοποιημένης περιπέτειας και των σεναριακών ανατροπών που αντλούν την έμπνευση τους όχι μόνο στα προηγούμενα 3 φιλμ των «Εκδικητών» αλλά και σε αρκετά άλλα από την ξεχωριστή μυθολογία των υπολοίπων (Captain America, Thor, Dr Strange κ.α.) σούπερ ηρώων. Η συνειδητή αυτή στάση έχει πολλαπλά οφέλη. Χωρίς να ματαιώνεται το μυθικό σύμπαν της Marvel (με το συνοδευτικό χιούμορ που εδώ κυρίως εκφράζεται με ένα αγνώριστο κοιλαρά Thor ο οποίος θυμίζει Λεμπόφσκι, την φορμαλιστική διασκέδαση και την κοσμική δύναμη), οι επιτελείς της πήραν την απόφαση να χτίσουν την επόμενη μέρα των υπερηρώων τους πάνω σε νέα μοντέλα. Η νέα εποχή που ανατέλλει βασίζεται στην ανερχόμενη γυναικεία (όχι μόνο η Captain Marvel αλλά μια πλειάδα γυναικών σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου παίρνει την μοίρα του πλανήτη πάνω της) και μαύρη (ο Black Panther αργεί να εμφανιστεί αλλά στην τελική αναμέτρηση δηλώνει παρών) δύναμη. Το μέλλον έφτασε και κάποιοι παραδοσιακοί ήρωες μοιραία θα μας αποχαιρετήσουν. Στην «Τελευταία πράξη» των Εκδικητών η συγκίνηση έχει τον πρώτο αλλά και τον ύστατο λόγο.

*Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2019 (182’)

*Σκηνοθεσία: Αντονι και Τζο Ρούσο

*Πρωταγωνιστούν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Πολ Ραντ, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Φαβρό, Σεμπάστιαν Σταν, Τζος Μπρόλιν, Τζέρεμι Ρένερ, Κρις Χέμσγουορθ, Εβάντζελιν Λίλι, Μπρι Λάρσον, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Τομ Χόλαντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μαρκ Ράφαλο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter