Η ταινία της εβδομάδας: Ένα Ήσυχο Μέρος (A Quiet Place – Video)

Η ταινία της εβδομάδας: Ένα Ήσυχο Μέρος (A Quiet Place – Video)

Μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να μάθει να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει από την εξολοθρευτική δράση κάποιων μυστηριωδών πλασμάτων που σκοτώνουν ότι παράγει ήχο.

Η σιωπή είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης για τους ήρωες στο πρωτότυπο θρίλερ του Τζον Κραζίνσκι . Το «Ενα Ησυχο Μέρος» είναι ένα χορταστικό, πρωτότυπο και ανατριχιαστικό sci-fi θρίλερ που διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον και αφηγείται με τον πιο λιτό και απέριττο τρόπο μια εσχατολογική πραγματικότητα (η οικογένεια των Άμποτ είναι η μόνη ανθρώπινη παρουσία στο φιλμ) που μας κάνει όχι απλώς να νιώθουμε άβολα αλλά και εξαιρετικά ευάλωτοι. 

Ο λόγος φυσικά είναι πως δύσκολα μπορεί κάποιος να ζει χωρίς να κάνει κάποιο θόρυβο. Αυτό το σεναριακό εύρημα οδηγεί το δημιουργό του φιλμ Τζον Κραζίνσκι (εκτός από σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό της Μπλαντ, σύζυγό του και στην πραγματικότητα) στο σκιτσάρισμα ενός κόσμου ανυπέρβλητης απειλής. 

Γνωρίζοντας πως ο παραμικρός ήχος μπορεί να αποβεί μοιραίος – ήδη η οικογένεια έχει χάσει ένα μέλος της με αυτό τον τρόπο- τα μέλη της οικογένειας έχουν φτιάξει ένα προστατευτικό περιβάλλον με σχεδιαγράμματα, μυστικούς κώδικες και επικοινωνία που βασίζεται στη νοηματική για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Το γεγονός όμως πως η μητέρα είναι και πάλι έγκυος τους αναγκάζει να βρουν κι άλλους τρόπους για να εκμηδενίζουν την πιθανότητα θορύβων όταν το νέο μέλος γεννηθεί. Οι έξυπνες ιδέες και η νευρώδης σκηνοθεσία συνυπάρχουν σε αυτό το αλληγορικό θρίλερ μου μιλάει για τις ευθύνες των γονιών στο μεγάλωμα και την προστασία των παιδιών με κάθε τίμημα απέναντι σ τις παγίδες που καιροφυλακτούν. 

Όπως χαρακτηριστικά λέει η Έβελιν στον άντρα της Λι «τι είμαστε αν δεν μπορούμε να τα προστατεύσουμε;». Η αγωνία της επιβίωσης, το υπόγειο υπαρξιακό δράμα που τονίζει την κυνική, κατάμαυρη οπτική του φιλμ, η ευαισθησία με την οποία σκιτσάρονται όλοι οι χαρακτήρες και η εμπνευσμένη χρήση των κλισέ του είδους, μετατρέπουν το «Ήσυχο μέρος» σε μια μεγάλη φιλμική έκπληξη.  

Σκηνοθεσία: Τζον Κραζίνσκι 

Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι, Μίλι Σίμοντς, Νόα Τζουπ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter