Η ταινία της εβδομάδας: Γαλλική κομεντί με Ντενέβ (**)

Η ταινία της εβδομάδας: Γαλλική κομεντί με Ντενέβ (**)

Λόγω κορονοϊού οι νέες ταινίες στους ελληνικούς κινηματογράφους περιορίστηκαν μόλις σε μία η οποία μιλά γαλλικά και έχει για πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ.

Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου (Fête de Famille) (**)

Κομεντί γαλλικής παραγωγής 2019 (101)

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Μακένι, Σεντρίκ Καν

Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στη νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της 70χρονης μητέρας. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν.

Ο Σεντρίκ Καν στην 11η ταινία του μιλά για τις δύσκολες σχέσεις των μελών μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Η επιλογή του να αφηγηθεί με στατικούς θεατρικούς όρους το 24ωρο χρονικό μιας οικογενειακής γιορτής έχει υπέρ και κατά. Στα πρώτα εντοπίζουμε την επιθετική νοοτροπία των γυναικών που έχουν τη μερίδα του λέοντος της ιστορίας και προσφέρουν μια αφοπλιστική αμεσότητα στους ζωντανούς διαλόγους και τα διανθισμένα με άφθονο χιούμορ κωμικά επεισόδια. Στα αρνητικά στοιχεία του φιλμ ανήκουν οι μονοδιάστατοι, σχεδόν καρικατουρίστικοι, αντρικοί χαρακτήρες – με εξαίρεση ίσως τον μεγάλο αδελφό που λύνει όλα τα προβλήματα της φαμίλιας τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο σκηνοθέτης- και η παροιμιώδης αλά γαλλικά φλυαρία, δύο στοιχεία που μετατρέπουν κάποιες σκηνές σε συμβατικά, ανούσια σκετς. Σε γενικές γραμμές πάντως το φιλμ παρακολουθείται με σχετική άνεση, καθώς οι περισσότερες ερμηνείες αναδεικνύουν την σπιρτάδα και την ελαφρότητα που συναντάμε στις πραγματικές οικογενειακές γιορτές (πολλές σκηνές θα σας θυμίσουν τις δικές σας οικογένειες), ενώ ο πραγματικός στόχος του Καν είναι η αποθέωση της Γυναίκας καθώς για πρώτη φορά στη φιλμογραφία του γάλλου σκηνοθέτη πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα . Φυσικά και δεν θα μπορούσε να χτιστεί όλο το παραπάνω οικοδόμημα δίχως την επιβλητική παρουσία της Κατρίν Ντενέβ, που αποδίδει άψογα όλο το κωμικοτραγικό εύρος του χαρακτήρα της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter