Η ταινία της εβδομάδας: Jurassic World – Το Βασίλειο Έπεσε *** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Jurassic World – Το Βασίλειο Έπεσε *** (Trailer)

Όταν ενεργοποιείται το ηφαίστειο της νήσου Νούμπλαρ, στη ζούγκλα του οποίου έχουν βρει καταφύγιο όλοι οι εναπομείναντες δεινόσαυροι, ο Όουεν και η Κλερ επιχειρούν να διασώσουν όσα περισσότερα προϊστορικά πλάσματα μπορούν. Όμως αγνοούν ότι η στρατιωτική ομάδα που τους συνοδεύει εξυπηρετεί κάποια σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα.

Το 2015 βγήκε στις αίθουσες το πρώτο φιλμ της νέας εποχής των σινέ δεινοσαύρων – που μετατράπηκαν σε μεγάλο χιτ από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1993 όταν πρώτος άνοιξε τις πύλες του «Jurassic park» και σάρωσε τα ταμεία με εισπράξεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάριο παγκοσμίως, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο δεν ήταν και τόσο εύκολο και μάλιστα δεν επαναλήφθηκε με τα δύο σίκουελ που ακολούθησαν- με τίτλο «Jurassic World». Η καθαρά ανανεωτική διάθεση εκείνης της ταινίας που σκηνοθέτησε ο άγνωστος αλλά αποτελεσματικός Κόλιν Τρέβοροου, θα χαράξει το δρόμο που θα κινηθεί το διάσημο franchise από εδώ και πέρα. 

Η καταιγιστική χρήση των ψηφιακών εφέ δένει με το κομμάτι του θρίλερ από την παρουσία των γενετικά κατασκευασμένων δεινοσαύρων που χρησιμοποιούνται ως όπλα ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο η σχέση των Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ έχει κάτι από τις γοητευτικές παλιές σκρούμπολ κομεντί. Στο νέο κεφάλαιο των δεινοσαύρων η Μπλε, που έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τον ακτιβιστή Όουεν, αναλαμβάνει κομβικό ρόλο ενώ η συνέχεια του στόρι σε αυτό το δεύτερο – και πέμπτο συνολικά- φιλμ τοποθετεί τη σχέση ανθρώπων και δεινοσαύρων σε νέες βάσεις και θίγει τα όρια της επιστημονικής εξέλιξης, της ανθρώπινης ηθικής και της αναγκαστικής συνύπαρξης ανθρώπων και δεινοσαύρων στο νέο κόσμο που ανατέλλει. 

Ο ισπανός σκηνοθέτης Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Ορφανοτροφείο», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») ξεκινά προβλέψιμα με μια δυνατή – αλλά χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις- αρχική σεκάνς, συνεχίζει με τον χαρακτηριστικό αγώνα δρόμου ανθρώπων και ζώων και τη γνωστή σφαιρική κάψουλα που γίνεται το όχημα της διαφυγής για τους ήρωες αλλά από τη μέση και μετά απογειώνει το θέαμα. Όλο το τελευταίο ημίωρο είναι μια ευφάνταστα ενορχηστρωμένη παράσταση που δίνεται σε ένα παλιό πύργο, όπου θεοί και τέρατα γίνονται ένα, κλασικά μοτίβα τρόμου έχουν την τιμητική τους και οι πύλες της κόλασης ανοίγουν με τρόπο που αφήνουν υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα στη συνέχεια…

Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) (***)

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2018 (128)

Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα 

Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter