Η ταινία της εβδομάδας: Μια απίθανη σχέση (Long Shot) (***)

Η ταινία της εβδομάδας: Μια απίθανη σχέση (Long Shot) (***)

Εκείνος, είναι αντισυστημικός δημοσιογράφος που δεν διστάζει να παραιτηθεί όταν η ανεξάρτητη εφημερίδα στην οποία εργάζεται αποκτάται από ζάμπλουτο ιδιοκτήτη ΜΜΕ. Εκείνη είναι το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής κυβέρνησης και επιτυχημένη υπουργός εξωτερικών που έχει βλέψεις για την αμερικανική προεδρία.

Θα έλεγε κάποιος ότι τίποτα δεν τους ενώνει αλλά υπάρχει ένα σημείο από το παρελθόν (κάποτε η 16χρονη Σάρλοτ ήταν μπέιμπι σίτερ του 13χρονου Φρεντ) που θα τους φέρει ξανά σε επαφή και θα κάνει τον Φρεντ μέλος της στενής ομάδας της υποψήφιας προέδρου. Όμως τίποτε δεν εγγυάται για όσα σουρεαλιστικά ακολουθήσουν.

Συνήθως τα κινηματογραφικά ειδύλλια παραγωγής Χόλιγουντ που λαμβάνουν χώρα στον Λευκό Οίκο εξαντλούνται στις φιλότιμες προσπάθειες να καλυφθεί το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ των δύο επίδοξων εραστών ή έστω να ξαναβρεί ο αποπροσανατολισμένος ήρωας (συνήθως άντρας) το χαμένο του δρόμο. Οι κινηματογραφικές ενέργειες με θετικές αναφορές σε ακτιβιστές δημοσιογράφους αριστερών καταβολών ή δηκτικές σάτιρες για την εξωτερική αμερικανική πολιτική («συγνώμη για ότι σας κάναμε» λέει ο Φρεντ στον πρώτο ντόπιο που συναντά μόλις το αεροπλάνο φτάνει στο Ανόι) είναι ελάχιστες και σίγουρα μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Λεβάιν, σεναριογράφος και σκηνοθέτης φιλμ που έχουν τη διαφορετικότητα στο αίμα τους (το «50-50» έβγαζε αισιοδοξία και γέλιο από μια ανίατη ασθένεια ενώ το «Αγάπησα ένα ζόμπι» τα λέει όλα με τον τίτλο του), κάνει την υπέρβαση ξανά με μια κωμωδία που βάζει στο ίδιο μπλέντερ την χοντροκομμένη φάρσα, το αιχμηρό σχόλιο για την αμερικανική κυβέρνηση, το εναλλακτικό ρομάντζο – κανείς δεν φαντάζεται ότι η «θεά» υπουργός μπορεί να ερωτευτεί τον ατσούμπαλο και νευρωτικό δημοσιογράφο- και την ψαγμένη πολιτική αλληγορία. Μην φανταστείτε πάντως ότι ο Λεβάιν την έχει δει… Χάνεκε. Το πολιτικό του σχόλιο αν και «τα χώνει» εκεί που πρέπει, κυρίως είναι όχημα για να ξετυλιχτεί μια απολαυστική κωμική περιπέτεια με ευφάνταστα σκετς σαν εκείνο όπου οι δύο ήρωες κάνουν για πρώτη φορά έρωτα. Κι αν από τον κωμικό οδοστρωτήρα που λέγεται Ρόγκεν ξέρουμε τι να περιμένουμε (ο Καναδός ουσιαστικά παίζει τον εαυτό του) η πραγματική έκπληξη είναι η Σαρλίζ Θερόν, που αποδεικνύει ότι διαθέτει αυθεντική κωμική φλέβα.

Κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2019 (125)

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβάιν

Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Σεθ Ρόγκεν, Τζουν Ντάιαν Ραφαέλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter