Η ταινία της εβδομάδας: Ο Πλανήτης των πιθήκων – Η σύγκρουση (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Ο Πλανήτης των πιθήκων – Η σύγκρουση (Trailer)

Ο Σίζαρ και οι πίθηκοι του μπλέκονται σε μία σφαγιαστική μάχη, με αντίπαλο τον πανίσχυρο στρατό των ανθρώπων που διοικεί ένας αδίστακτος συνταγματάρχης.

Μετά από την ήττα των πιθήκων, ο ηγέτης τους παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και αναζητά προσωπική εκδίκηση απέναντι στον αρχηγό των ανθρώπων, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο της γυναίκας και του ενός παιδιού του Σίζαρ…

Η σύγχρονη τριλογία του έπους των ανθρωπόμορφων πιθήκων (προηγήθηκαν χρονικά η «Εξέγερση» του Ρούπερτ Γουάιτ το 2011 και η «Αυγή» του Ματ Ριβς το 2014 ) κορυφώνεται με μια θαυμάσια και χορταστική δημιουργία που συνδυάζει μαεστρικά το θέαμα με την πολιτική αλληγορία . Όπως μας ενημερώνει το tag line της ταινίας, η φιλοδοξία των παραγωγών είναι να απεικονίσουν το Α και το Ω (όπως ακριβώς απεικονίζονται με άψογα… ελληνικά γράμματα πάνω στην αμερικανική σημαία του Συνταγματάρχη) ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας. Και η πλάκα είναι ότι τα καταφέρνουν! Στο “Ο Πλανήτης Των Πιθήκων: Η Σύγκρουση”, o εξανθρωπισμός του Σίζαρ και των εναπομείναντων πιθήκων του αγγίζει επίπεδα υψηλής συναισθηματικής νότας ενώ δεν θα είναι υπερβολή αν συγκρίνουμε το ψυχολογικό και νοητικό πλαίσιο αντιπαράθεσης μεταξύ Σίζαρ και Συνταγματάρχη (έτσι χωρίς όνομα) με εκείνο του Συνταγματάρχη Κουρτς του Μάρλον Μπράντο και του επίδοξου δολοφόνου του στο «Αποκάλυψη Τώρα». Για να μην παρεξηγηθούμε δεν ισχυριζόμαστε ότι ο νέος «Πλανήτης των πιθήκων» είναι η νέα «Αποκάλυψη». Είναι όμως ένα στιβαρό, υποδειγματικό για το είδος και δουλεμένο άψογα σε κάθε λεπτομέρεια του, θεαματικό μπλοκμπάστερ που πετυχαίνει από τη μια να θαμπώσει τον αμφιβληστροειδή του θεατή με την υψηλού επιπέδου δράση του κι από την άλλη να τοποθετήσει σωστά τους εύστοχους συμβολισμούς σε ένα δεύτερο ή τρίτο επίπεδο, προσφέροντας έτσι άφθονη τροφή για σκέψη. Η χριστιανική έννοια της θυσίας, η έξοδος των Εβραίων και το Ολοκαύτωμα, η οικολογική ευαισθησία, ο φόβος μιας ολοκληρωτικής καταστροφής, η αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, ο πόλεμος ως στοιχείο προόδου, η σχέση επιστήμης και πολιτικής είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα θέματα που θίγει το σενάριο των Μαρκ Μπόμπαγκ και Ματ Ριβς και στα περισσότερα πετυχαίνει διάνα!  

Ο Πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση (War for the Planet of the Apes)

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2017 (142)

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς 

Πρωταγωνιστούν: Αντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Τζούντι Γκριρ, Αμάια Μίλερ, Στιβ Ζαν, Τάι Όλσον 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter