Η ταινία της εβδομάδας: Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey) ** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey) ** (Trailer)

Βασιλικές περιπλανήσεις στον «Πύργο του Downton» με τη δέουσα πιστότητα και… αριστοκρατική ευγένεια από τον Τζούλιαν Φέλοους, τον άνθρωπο που δημιούργησε το τηλεοπτικό «Downton Abbey» και έγραψε το σενάριο της ταινίας.

Η άφιξη του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βασίλισσας Μαίρης, θα σημάνει συναγερμό στο επάνω σπίτι όπου διαμένει η οικογένεια των Κρόλεϊ, αλλά ο πανικός θα καταλάβει κυρίως το κάτω σπίτι όπου μένει το υπηρετικό προσωπικό. Εκείνοι θα τραβήξουν το κουπί καθώς τα πάντα πρέπει να είναι στην εντέλεια και ο χρόνος είναι περιορισμένος για μια επίσκεψη τέτοιων απαιτήσεων.

Ο βραβευμένος με όσκαρ σεναρίου το 2001 Τζούλιαν Φέλοους για το «Gosford park» – ναι, σωστά σκέφτεστε: από εδώ ξεκίνησε η βασική ιδέα του Ντάουντον- μεταφέρει την συνέχεια της ιστορίας των Κρόλεϊ από εκεί που σταμάτησαν όλα. Βρισκόμαστε στα μέσα των ’20ς και τα χρόνια της μεγάλης δόξας έχουν παρέλθει για την αριστοκρατική οικογένεια. 

Η νέα εποχή που ανατέλλει δύσκολα μπορεί να χωρέσει αριστοκράτες και βασιλιάδες στα στενά και καλοσιδερωμένα κοστούμια τους αν και το σχηματικό σενάριο προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Με όχημα μια κακώς εννοούμενη νοσταλγία όπου ο ρομαντισμός μετριέται με βάση το πρωτόκολλο και κάποιους τίτλους ευγένειας, η μοίρα των ταπεινών ανθρώπων επαφίεται στην καλή θέληση και τη μεγαλοσύνη των γαλαζοαίματων. 

Η ταινία του «Πύργου του Downton» είναι σαν ένα καλογυαλισμένο αλλά και αφελές μεγάλο τηλεοπτικό επεισόδιο με το πιστό υπηρετικό προσωπικό να καλείται να ξεπεράσει κάθε δύσκολο εμπόδιο προκειμένου να τιμήσει την ιστορία της φιλοξενίας του σπιτιού. 

Πολλά από όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του προκαλούν γέλια σήμερα. Η διατήρηση με κάθε κόστος της αριστοκρατικής ανωτερότητας (αν και κάποια μέλη της οικογένειας αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες) σε μια ταραγμένη εποχή όπου η άνοδος του κομμουνισμού προκαλεί μεγάλες αναταράξεις σε παγκόσμια κλίμακα, δοκιμάζει τις αντοχές όλων. Κάποιοι όμως εξακολουθούν έχουν το χαβά τους και δεν αναφερόμαστε μόνο στο χαρακτήρα της στριμμένης γιαγιάς της Μάγκι Σμιθ που βλέπει τους κομμουνιστές σαν τον υπέρτατο εχθρό.

Ο Πύργος του Downton (Downton Abbey) (**)

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ενγκλερ 

Πρωταγωνιστούν: Χιου Μπόνβιλ, Τζιμ Κάρτερ, Μισέλ Ντόκερι, Ελίζαμπεθ ΜακΓκάβερν, Ιμέλντα Στόντον, Μάγκι Σμιθ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter