Η ταινία της εβδομάδας: Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή ** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή ** (Trailer)

Ριζικές αλλαγές στους MiB με συνέπεια άλλο ένα ανδροκρατούμενο κάστρο στο Χόλιγουντ να καταρρέει.

Από την εισαγωγή κιόλας που η ιέρεια με τον αναμμένο δαυλό της Columbia φοράει τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά καταλαβαίνουμε ότι εδώ επιχειρείται να ξαναγραφεί η ιστορία της δημοφιλούς ταινίας που δημιούργησε ο Μπάρι Σόνενφελντ το 1997 με τους Τόμι Λι Τζόουνς και Γουίλ Σμιθ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους από την αρχή. Πως μπορεί όμως να συμβεί αυτό σε ένα άβατο του «παλιού μάτσο Χόλιγουντ» ακόμη και την εποχή του Me too; Όπως παραδέχεται και η Έμα Τόμσον στη νεοσύλλεκτη πράκτορα M “είναι κάτι που προσπαθώ να το αλλάξω” αναφερόμενη στην ονομασία της υπηρεσίας Men in Black αλλά δεν…

Στο νέο φιλμ οι Aνδρες με τα Μαύρα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στον πλανήτη. Το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα εξωγήινα αποβράσματα. Ο παλιός και κάπως βαριεστημένος πράκτορας H και η αποφασισμένη νεοσύλλεκτη M (η μόνη απλή πολίτης που εντόπισε τα αθέατα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας και πήρε με το σπαθί της ένα από τα χαρακτηριστικά μαύρα κοστούμια) ενώνουν τις δυνάμεις τους κι έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα παγκόσμια απειλή.

Ο σκηνοθέτης όμως Φ. Γκάρι Γκρέι («Μαχητές των δρόμων 8», «Straight outta compton») δεν προσπαθεί να αλλάξει και πολλά σε σχέση με το παρελθόν του περίφημου franchise. Η ίδια δυσαρμονία στην συνύπαρξη ανθρώπων και εξωγήινων. Τα ίδια διασκεδαστικά εφέ που υποστηρίζουν τη χορταστική δράση. Το ίδιο χτίσιμο της σχέσης δύο διαφορετικών ηρώων που βρίσκονται σε αντίθετες πορείες: ο μεν πράκτορας H είναι ένα είδος παρηκμασμένου γόη παλιάς κοπής, η δε πράκτορας M είναι το πρόσωπο του μέλλοντος που αρνείται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης πάσης χρήσης. Όμως η ταινία παρότι έχει ρυθμό και βλέπεται άνετα πάσχει σοβαρά σε επίπεδο πρωτοτυπίας και φρεσκάδας. Παρά τις τονωτικές ενέσεις το έργο μοιάζει σαν να το έχουμε ξαναδεί.

Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή (Men in Black: International) (**)

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2019 (120)

Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι 

Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Τέσα Τόμσον, Λίαμ Νίσον, Εμα Τόμσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter