Η ταινία της εβδομάδας: Οι πειρατές της Σομαλίας (The Pirates of Somalia) – Τρέιλερ

Η ταινία της εβδομάδας: Οι πειρατές της Σομαλίας (The Pirates of Somalia) – Τρέιλερ

Ο νεαρός καναδός δημοσιογράφος Τζέι Μπαχαντούρ αναζητά ένα ερέθισμα για να ξεκινήσει δυναμικά την καριέρα του και το βρίσκει όταν συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Σέιμουρ Τόλντεν. Το ρεπορτάζ ζωής για τον Τζέι έχει σημείο αναφοράς τη Σομαλία και αντικείμενο τους θρυλικούς πειρατές της.

Η ταινία του Μπράιαν Μπάκλεϊ διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ενός συναρπαστικού biopic (πρόκειται για την αληθινή περιπέτεια που έζησε ο Μπαχαντούρ για έξι μήνες στη Σομαλία το 2008) ακόμη κι αν σε πολλά σημεία επιλέγει τη λογική της ευκολίας και – σε αντίθεση με τη στάση ζωής του φιλόδοξου ήρωα της- της ελαχιστοποίησης του ρίσκου. Τα στοιχεία της αληθινής ιστορίας κουμπώνουν μια χαρά με τις ευρηματικές μυθοπλαστικές πινελιές στην περιπέτεια του δημοσιογράφου, αλλά η απόφαση να μην βουτήξει στα βαθιά την ιστορία του ο Μπάκλεϊ (είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του αμερικανού σκηνοθέτη που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 2012 με την μικρού μήκους ταινία του «Asad») επισκιάζει μέρος της δυναμικής της. 

Ακόμη κι έτσι πάντως είναι μια καλοστημένη και άρτια δημιουργία που δεν χάνει στιγμή τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της (ικανοποιητικός ο συσχετισμός του κωμικού στοιχείου και της δράσης στο ανθρωποκεντρικό σενάριο) ενώ δεν παραλείπει να προσφέρει επιμορφωτικές λεπτομέρειες γύρω από την ζωή των Σομαλών πειρατών οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις καταρρίπτουν στερεότυπα και ανακρίβειες που αναπαρήγαν διεθνή ΜΜΕ (αλλά και το Χόλιγουντ) βάζοντας το χεράκι τους στην ανάπτυξη της σύγχρονης ξενοφοβίας και της τρομολαγνείας. 

Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί το πειστικό ερμηνευτικό εκτόπισμα του σομαλού Μπαρκάντ Αμπντί που τον πρωτογνωρίσαμε στην ανάλογης θεματικής ταινία του Πολ Γκρίνγκρας «Captain Philips» για την οποία μάλιστα είχε προταθεί για το όσκαρ β ρόλου.ως πειρατής της Σομαλίας!

Οι πειρατές της Σομαλίας (The Pirates of Somalia)

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2017 (117)

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μπάκλεϊ Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Έβαν Πίτερς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter