Η ταινία της εβδομάδας: Sicario 2 – Η Μάχη των Εκτελεστών *** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Sicario 2 – Η Μάχη των Εκτελεστών *** (Trailer)

Η κόντρα μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ κορυφώνεται όταν ύστερα από ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Κάνσας οι αμερικανοί υποψιάζονται ότι η ISIS έχει επαφές με τους μεξικανούς βαρώνους των καρτέλ. 

Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Ματ Γκρέιβερ καλείται να αναλάβει και πάλι βρώμικη δράση κι εκείνος προσεγγίζει τον μυστηριώδη συνεργάτη του από τα παλιά Αλεχάντρο για να ζητήσει τη συνδρομή του.

Θετική (παρότι δεν φτάνει στα εντυπωσιακά μεγέθη του πρωτότυπου «Sicario») συνέχεια της πρώτης ταινίας του που είχε σκηνοθετήσει ο διεξιοτέχνης καναδός Ντενί Βιλνέβ («Blade runner 2049»), με τη σκηνοθετική εντολή να δίνεται τώρα στον Στέφανο Σολίμα του «Suburra» και του τηλεοπτικού χιτ «Gomorrah». Ο ιταλός προσεγγίζει με ευλάβεια το δημιούργημα των Βιλνέβ – Σέρινταν (ο σεναριογράφος του «Hell or High Water» ευτυχώς παραμένει στη θέση του και κάνει τη διαφορά σε ένα στόρι που ακολουθεί μεν το γνωστό δρόμο αλλά ξέρει να κάνει τις ανατροπές όταν χρειάζεται ) προβαίνοντας σε μια διεξοδική ανάγνωση της διεθνούς πολιτικής σκηνής και του βρώμικου ρόλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Ένα κατακάθι των αθέατων επιχειρήσεων της CIA στα «πραξικοπήματα» της λατινικής Αμερικής είναι ο χαρακτήρας του Ματ Γκρέιβερ (τον υποδύεται ο Τζος Μπρόλιν με ανεπιτήδεκτο αμοραλισμό) αλλά εκείνος που παίρνει το βαρύ φορτίο του φιλμ πάνω του είναι ο μυστηριώδης Αλεχάντρο του Μπενίσιο Ντελ Τόρο. Ο Σέρινταν σκιτσάρει μερικά ακόμη κομμάτια του παζλ από το σκοτεινό παρελθόν του αντιήρωα του, χειρίζεται άψογα του τη σχέση του με την μικρή Ιζαμπέλ (η κόρη του αρχιβαρώνου του Μεξικού που έχουν απαγάγει οι αμερικανοί για να βάλουν σε αφορμή τα βρώμικα σχέδια τους) και του δίνει το χρίσμα για να οδηγήσει την ιστορία σε πιο βαθιά νερά. 

Η ιεροτελεστία της βίας, το σαγηνευτικό κυνήγι του εύκολου πλουτισμού (όπως επιδέξια διαφαίνεται στην περίπτωση του νεαρού μεξικανού) και η ρεαλιστική αποδόμηση ενός κόσμου που αναπνέει στα σύνορα μεταξύ ζωής και θανάτου, είναι κομμάτια λειτουργικά ενός φιλμ που χωρίς να πρωτοτυπεί ξέρει καλά να λέει την ιστορία του. 

Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών (Sicario: Day of the Soldado) (***)

Περιπέτεια ιταλοαμερικανικής συμπαραγωγής 2018 (122)

Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα 

Πρωταγωνιστούν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κάθριν Κίνερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter