Η ταινία της εβδομάδας: Το Αυτό Κεφάλαιο 2 (It Chapter Two) (***)

Η ταινία της εβδομάδας: Το Αυτό Κεφάλαιο 2 (It Chapter Two) (***)

Ξανά το πρόσωπο του τρόμου (με όχημα πάντα το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ) κάνει την εμφάνιση του στο Ντέρι της πολιτείας Μέιν.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες σχεδόν μετά από τα γεγονότα του 1989, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Πριν από 2 χρόνια ο Μουσιέτι έσπασε τα ταμεία με τις ευλογίες του Στίβεν Κινγκ που δεν είναι κι ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο (θυμηθείτε τους αναθεματισμούς του για τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ που «δεν σεβάστηκε το έργο» του) φτιάχνοντας ένα υποβλητικό θρίλερ με έντονο αλληγορικό χαρακτήρα. Τώρα η συνέχεια εκείνου του επικού τρόμου, φέρνει τα τραύματα των παιδικών χρόνων να ζωντανεύουν ξανά έχοντας ως κεντρική φιγούρα τον σατανικό κλόουν Πένιγουαϊζ που επανεμφανίζεται στην μικρή πόλη του Ντέρι ζητώντας εκδίκηση από τα πιτσιρίκια που τον χλεύασαν. 

Δεν πρόκειται για σίκουελ αλλά για το δυναμικό δεύτερο μέρος της ίδιας ιστορίας που φέρνει την παιδική αθωότητα αντικριστά με τον τρόμο. Ο τρόμος που αφηγείται ο Κινγκ (ο οποίος έχει ένα αβανταδόρικο ρόλο στο νέο φιλμ αφού ως κυνικός ιδιοκτήτης παλιατζίδικου πουλά στον φτασμένο συγγραφέα Μπιλ το παλιό του ποδήλατο) μοιάζει με μια πρώτη ανάγνωση μεταφυσικός και απόκοσμος αλλά στην πραγματικότητα είναι απόλυτα ρεαλιστικός και για αυτό το λόγο περισσότερο απειλητικός. Είναι ο τρόμος που πηγάζει από τα αξεπέραστα ψυχολογικά τραύματα της παιδικής ηλικίας. 

Η ανασφάλεια, η κατακραυγή του περίγυρου, η περιθωριοποίηση, η σεξουαλική κακοποίηση, η ενοχή και οι τύψεις, η καταστροφική γονική επιρροή, το σχολικό bulling είναι μερικά από τα βαρίδια που κουβαλούν στις ψυχές τους οι ενήλικοι πλέον πρωταγωνιστές. Ο αρχετυπικά σατανικός Πένιγουαϊζ γνωρίζει τις αδυναμίες τους και παίζει με αυτές. Στο παραπλανητικά σκανδιαλιάρικο παιχνίδι του ο τρόμος έχει πολλά πρόσωπα αλλά μία μόνο διέξοδο διαφυγής. Αυτή που καταλήγει στη ζοφερή και φωλιά του, όπου οι ήρωες θα αναγκαστούν να βουτήξουν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους βαθύτερους φόβους τους.

Τρόμου αμερικανικής παραγωγής 2019 (169)

Σκηνοθεσία: Αντι Μουσιέτι

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Χέιντερ, Αϊζέια Μουσταφά, Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ράνσον, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Άντι Μπιν, Ξαβιέ Ντολάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter