Η ταινία της εβδομάδας: Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης (The Girl in the Spider’s Web) (***)

Η ταινία της εβδομάδας: Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης (The Girl in the Spider’s Web) (***)

H Λίζμπετ Σαλάντερ βρίσκεται πιασμένη στον ιστό της αράχνης, όταν αναλαμβάνει μια ριψοκίνδυνη αποστολή για λογαριασμό φιλειρηνιστή επιστήμονα, την ίδια ώρα που ένα μυστικό από το παρελθόν της θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις Ερινύες της.

Ευπρεπέστατη συνέχεια της ιστορίας μιας από τις πλέον εμβληματικές κινηματογραφικές φιγούρες της σύγχρονης εποχής που γεννήθηκε από τη φαντασία του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον , που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 50 του χρόνια το 2004, πριν ολοκληρώσει την περιπέτεια της Λίζμπετ Σαλάντερ. Την δουλειά αυτή αναλαμβάνει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Ντόβιντ Λάγκεργκραντζ που μένει απόλυτα πιστός στη γραφή και το πνεύμα του μακαρίτη Λάρσον.

Η αντισυμβατική χάκερ (εδώ με την τέλεια μεταμόρφωση της Κλερ Φοι η οποία μετά από την βασίλισσα Ελισάβετ Β του «Crown» χτυπά τατουάζ στο κορμί της και φορά τα μαύρα ρούχα της σκοτεινής τιμωρού κάνοντας μας να ξεχάσουμε τις προκατόχους της, δηλαδή τη σουηδέζα Νούμι Ραπάς και τη Ρούνι Μάρα) βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα σε μια παράτολμη αποστολή και το κλείσιμο των λογαριασμών με το παρελθόν της. Η ντυμένη στα κόκκινα Καμίλα με την ανέκφραστη ματιά δεν είναι ένας απλός εχθρός. Είναι η μεγαλύτερη απειλή της Λίζμπετ που αν θέλει να προχωρήσει σε ένα άλλο επίπεδο τη ζωή της θα πρέπει να αναμετρηθεί μαζί της. Κλειστοφοβικό, με ψυχρή αλλά ατμοσφαιρική φωτογραφία, μερικές εξαίσιες σκηνές δράσης διανθισμένες με ενδιαφέρουσες ανατροπές, το νέο φιλμ του κοριτσιού με το τατουάζ είναι ο ορισμός της απόλυτα ψυχαγωγικής περιπέτειας που έχει βαρύ συμβολισμό, ο οποίος συνδέεται απευθείας με το θέμα της κακοποίησης της Γυναίκας.  

Θρίλερ διεθνούς συμπαραγωγής 2018 (117) 

Σκηνοθεσία: Φέντε Αλβαρεζ Πρωταγωνιστούν: Κλερ Φόι, Σβέριρ Γκούντνασον, Λακίθ Στάνφιλντ, Σίλβια Χεκς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter