Η ταινία της εβδομάδας: Toy Story 4 (****)

Η ταινία της εβδομάδας: Toy Story 4 (****)

Νέα εποχή για το “Toy story” καθώς το φιλμ σταθμός της Pixar μετά από το κλείσιμο της εξαίρετης πρώτης τριλογίας, τολμά να μπει σε νέες περισσότερο υπαρξιακές -και θεαματικές- περιπέτειες.

Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού στο οποίο ανήκει, είτε πρόκειται για τον Αντι είτε για την Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντυ αναλαμβάνει να του αποδείξει πως κάνει λάθος κι ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι το αγαπημένο παιχνίδι ενός παιδιού. Κάποια στιγμή ο Φόρκι χάνεται και ο Γούντι που ψάχνει να τον βρει μπλέκει σε μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια που πάντως θα έχει και τις καλές στιγμές της καθώς συναντά μια παλιά χαμένη του φίλη, την Λόλα.

Η τέταρτη ταινία της σειράς, που άλλαξε την ιστορία του animation είναι μία ακόμα αριστουργηματική περιπέτεια, γεμάτη συναίσθημα και χιούμορ. Υπαρξιακά ερωτήματα, παλιές αγάπες, καινούριοι χαρακτήρες, δυνατές φιλίες και δράση σημαδεύουν την καρδιά του απολαυστικού «Toy story 4». Το εύρημα των «χαμένων-ζωντανών» παιχνιδιών είχε αγγίξει κορυφαία επίπεδα συγκίνησης, δράσης και δραματουργικής ιδιαιτερότητας – σπάνιας για animation- στην τρίτη περιπέτεια του «Toy Story» πριν από καμιά δεκαριά χρόνια που θεωρήσαμε εσφαλμένα όπως αποδείχτηκε ότι έκλεινε τον κύκλο ζωής του Γούντι, του Μπαζ και των φίλων τους. Τώρα η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αγάπης μεταξύ παιδιών και παιχνιδιών της Pixar ωριμάζει σε μια ακόμη περισσότερο ψαγμένη και ευφυής παραβολή, όπου η ενηλικίωση γίνεται η μαγική λέξη που αγγίζει τις καρδιές όλων. Η σκιαγράφηση των νέων χαρακτήρων (η πορσελάνινη κούκλα Λόλα μαθαίνει όχι απλώς να ζει με τα σπασμένα μέλη της αλλά κυριολεκτικά αλλάζει μορφή και στυλ ζωής, τα δύο φαντασμένα λούτρινα κουκλάκια Ντάκι και Μπάνι είναι εγγύηση για στιγμές υστερικού γέλιου, ενώ ο καναδός κασκαντέρ προσφέρει τις πιο αξιομνημόνευτες ατάκες του έργου με το «yes, I can-ada») αποτελούν τα πιο χρήσιμα και ελκυστικά εργαλεία σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή των στούντιο της Pixar που συνδυάζει την κινηματογραφική μαγεία με το επιστέγασμα ωριμότητας σε ένα φιλμ που προορίζεται να γίνει κλασικό όσο λίγα.

Animation αμερικανικής παραγωγής 2019 (100)

Σκηνοθεσία: Τζος Κούλεϊ Με τις φωνές των: Τομ Χανκς, Τιμ Αλεν, Ανι Ποτς, Τόνι Χέιλ, Τζόρνταν Πιλ, Κριστίνα Χέντρικς και στα ελληνικά Αλκη Κούρκουλου, Γιώργου Λιάντου, Μαρίας Πλακίδη, Φοίβου Ριμένα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter