Η ταινία της εβδομάδας: «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» ** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» ** (Trailer)

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή από τους X-Men. 

Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των μεταλλαγμένων.

H ιστορία της Τζιν Γκρέι από τους X-Men μοιάζει με απεγνωσμένη προσπάθεια να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ιστορία των μεταλλαγμένων υπερηρώων της Marvel. Όμως το στοίχημα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και τύχη στα ταμεία για να κερδηθεί. Ο λόγος είναι πως παρά το υποβλητικό θέαμα και 2-3 σκηνές ομολογουμένως καλογυρισμένες (η τραγική σεκάνς όπου η Τζιν έρχεται αντιμέτωπη με τους πρώην συντρόφους της ή η εντυπωσιακή μονομαχία στο τρένο) όπου τα ψηφιακά εφέ και το timing της δράσης λειτουργούν στον υπερθετικό βαθμό, σε επίπεδο πλοκής το σενάριο μοιάζει γραμμένο από μαθητές δημοτικού σχολείου. 

Κλισέ που επαναλαμβάνονται μεγεθυσμένα και δίχως αφηγηματική συνοχή, εύκολες ανατροπές (έχουμε μια ακόμη απώλεια σούπερ-ήρωα) χωρίς ουσιαστικό δραματουργικό βάρος, ξεπερασμένες ιδέες σε επίπεδα συμβολισμού, σύγχυση και ψυχαναλυτικά σχήματα κατηγορίας φτερού. Το μόνο αληθινά ενδιαφέρον που αξίζει να δει κανείς στο φιλμ είναι ο πρώτος μεγάλος πρωταγωνιστικός ρόλο της Σόφι Τέρνερ του «Game of Thrones» που υποδύεται την Τζιν. 

Η βρετανίδα ηθοποιός έχει το εκτόπισμα και το ταλέντο για να υποδυθεί τον πιο απαιτητικό χαρακτήρα των X-Men της νέας εποχής αλλά βρίσκεται σε κακό timing καθώς όλη η παλιοφρουρά παρουσιάζει κάτι παραπάνω από εμφανή σημάδια κορεσμού και βαρεμάρας. Ειδικά το ύστατο συναπάντημα των Τσαρλς – Έρικ λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους είναι μια παντελώς ανούσια σκηνή που γεννά ερωτηματικά όχι για το ποια θα είναι η συνέχεια της ιστορίας των X-men αλλά για το αν έχει νόημα κάτι τέτοιο. 

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας (X-Men: Dark Phoenix) (**)

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2019 (113)

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ 

Πρωταγωνιστούν: Σόφι Τέρνερ, Τζένιφερ Λόρενς, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέιμς ΜακΑβόι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter