H ταινία των Πασσαλή- Τζουμέρκα στο Φεστιβάλ Βερολίνου

H ταινία των Πασσαλή- Τζουμέρκα στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Η ταινία «Η πόλη και η πόλη» των Χρήστου Πασσαλή και  Σύλλα Τζουμέρκα προβάλλεται την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Encounters του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Λίγες μέρες πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Βερολίνου και το Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Encounters την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, η «Πόλη και η πόλη» η ταινία των Χρήστου Πασσαλή και του Σύλλα Τζουμέρκα παρουσιάζει το επίσημο trailer της καθώς και την αφίσα της, σχεδιασμένη από τον Γιάννη Καρλόπουλο.

Ο Χρήστος Πασσαλής (ομάδα blitz, Luzerner theater, κ.α.) και ο Σύλλας Τζουμέρκας (Χώρα Προέλευσης, Η Έκρηξη, Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών) επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, τη Θεσσαλονίκη, και συν-σκηνοθετούν μια ταινία κοφτερή σαν μαχαίρι, δομημένη σε έξι κεφάλαια, έναν πρόλογο και έναν επίλογο.

Γυρισμένη σε μόλις 14 μέρες η ταινία «Η πόλη και η πόλη» θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου. Ένα μοναδικό κινηματογραφικό έργο που διατρέχει επτά δεκαετίες της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της πικρής εμπειρίας της εβραϊκής της κοινότητας.

Την συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Homemade Films με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπογράφει η Μαρία Δρανδάκη, και την επιμέλεια ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter