Η Ταϊβάν αυξάνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία εν μέσω όξυνσης της έντασης με την Κίνα

Η Ταϊβάν αυξάνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία εν μέσω όξυνσης της έντασης με την Κίνα

Η Ταϊβάν θα παρατείνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στον έναν χρόνο από τέσσερις μήνες που είναι σήμερα από το 2024 λόγω της αυξανόμενης απειλής που αντιμετωπίζει από την Κίνα, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν θα τεθούν σε εφαρμογή το 2024 και προβλέπουν ότι οι στρατεύσιμοι θα υποβληθούν σε περισσότερο εντατική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων σκοποβολής και εμπλοκής σε μάχη που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές δυνάμεις. Οι στρατεύσιμοι θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη βασικών υποδομών, επιτρέποντας στις τακτικές δυνάμεις να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα σε περίπτωση οποιασδήποτε απόπειρας εισβολής από την Κίνα.

Τέλος, στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνεται επίσης η αύξηση του μηνιαίου μισθού των μόνιμων στρατιωτικών από περίπου 211 δολάρια σε 856 δολάρια.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η Κίνα αυξάνει τη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική πίεση στην Ταϊβάν προκειμένου να διεκδικήσει την κυριαρχία της, περιλαμβανομένων σχεδόν καθημερινών αποστολών της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στο νησί τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: France24, AFP

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: «Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Ταϊβάν»

Ταϊβάν: Το εκλογικό στραπάτσο φέρνει παραίτηση της προέδρου Τσάι από την αρχηγία του κόμματος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter