Η Ταϊβάν συνέλαβε τέσσερις στρατιωτικούς ως κατασκόπους της Κίνας

Η Ταϊβάν συνέλαβε τέσσερις στρατιωτικούς ως κατασκόπους της Κίνας

Οι αρχές της Ταϊβάν συνέλαβαν τέσσερις στρατιωτικούς που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν την Τετάρτη τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ άλλοι τρεις αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν (CNA), οι αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν έναν απόστρατο αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας και τρεις εν ενεργεία αξιωματικούς υπηρεσίας. Και οι επτά ύποπτοι οδηγήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα για ανάκριση στη νότια πόλη Καοσιούνγκ την Τρίτη.

Μετά την ανάκριση, τέσσερα από τα επτά άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου του υψηλόβαθμου απόστρατου που ονοματίστηκε ως Λίου, ενός διοικητή με το όνομα Σαν, και δύο υπολοχαγών με τα επώνυμα Λιου και Κουνγκ. Τρεις άλλοι αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού κατέβαλαν εγγυήσεις ύψους 100.000 έως 200.000 νέων δολαρίων Ταϊβάν (3.260 έως 6.500 δολάρια ΗΠΑ).

Η εισαγγελία υποπτεύεται ότι ο υψηλόβαθμος απόστρατος ξεκίνησε να λειτουργεί ως κατάσκοπος για το Πεκίνο το 2013 μετά τη συνταξιοδότησή του, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές του διασυνδέσεις για να δημιουργήσει ένα κύκλωμα κατασκοπείας. Τα επόμενα χρόνια, πιστεύεται ότι στρατολόγησε τουλάχιστον έξι αξιωματικούς, λαμβάνοντας πληρωμές μεταξύ 6.500 και 23.000 δολαρίων για τις υπηρεσίες του μέσω μιας εταιρείας κάλυψης.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε ότι το κύκλωμα της υπόθεσης αποκαλύφθηκε μέσω πληροφοριών από μέλη του στρατού. Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι «η όλη υπόθεση έχει εισέλθει στη δικαστική διαδικασία», αλλά αρνήθηκε να εμβαθύνει σε λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, η Ταϊπέι και το Πεκίνο έχουν ανταλλάξει επανειλημμένα κατηγορίες κατασκοπείας, με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν να περιγράφει τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες ως «σοβαρή απειλή».

Πηγή: Reuters, The Japan Times

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter