Η Τέιλορ Σουίφτ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME

Πρόσωπο της χρονιάς για το 2023 ανακηρύχτηκε η Τέιλορ Σουίφτ σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο για δεύτερη φορά.

Το 2017 η Τέιλορ Σουίφτ είχε αναδειχθεί επίσης πρόσωπο της χρονιάς  ως μία από τις «Silence Breakers» επειδή ενέπνευσε τις γυναίκες να μιλήσουν για τις κακές σεξουαλικές συμπεριφορές που είχαν υποστεί.

Η αμερικανίδα σταρ της μουσικής ως η πρώτη γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» περισσότερες από μία φορές εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα ατόμων, μαζί με αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Μέχρι το 1999 η επιλογή για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» είχε ιστορικά κλίση στους άνδρες. Οι άνθρωποι που επιλέγονταν ήταν συχνά παγκόσμιοι ηγέτες και CEOs, θέσεις που κατείχαν κυρίως άνδρες. Πριν από το 1999, μόνο τρεις γυναίκες είχαν λάβει τον τίτλο της «Γυναίκας της Χρονιάς»: η Γουάλις Σίμπσον το 1936, η βασίλισσα Ελισάβετ II (1952) και η Κοραζόν Ακίνο το 1986.

Ο θεσμός της επιλογής για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» ξεκίνησε από το περιοδικό TIME πριν από σχεδόν έναν αιώνα με σκοπό να αποτυπωθεί η χρονιά μέσω μιας προσωπικότητας, μιας ομάδας ή ιδέας που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, είτε για καλό είτε για κακό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter