Η θερινή συνωμοσία του Τσίπρα – Το μυστήριο με τις διακοπές του, ο ανασχηματισμός και το τηλεφώνημα Τσακαλώτου στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Η θερινή συνωμοσία του Τσίπρα – Το μυστήριο με τις διακοπές του, ο ανασχηματισμός και το τηλεφώνημα Τσακαλώτου στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Αποκάλυψη – Η λίστα με τους 1100 νοσοκομειακούς υπαλλήλους με τα μαϊμού πτυχία. Γιατί τους καλύπτει το συνδικαλιστικό τους όργανο

Αποκάλυψη – Η λίστα με τους 1100 νοσοκομειακούς υπαλλήλους με τα μαϊμού πτυχία. Γιατί τους καλύπτει το συνδικαλιστικό τους όργανο

Μαρέβα –Game: Επιχειρηματικά παιχνίδια με την εξουσία από τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ντέιβιντ Χάρβεϊ: Η Ελλάδα πληρώνει τα ελαττώματα του ευρώ

Ναζισμός – Κομμουνισμός: Ταγματασφαλίτικες εξισώσεις από την Εσθονία έως την Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Νέος κανονισμός, με ανατροπές σε ασφάλιση, συντάξεις και επιδόματα

Βαρκελώνη: Τα μακρύ χέρι του Ριάντ στην Ιβηρική

Συνέντευξη Κώστας Σλούκας: Σημασία έχουν οι νίκες

To HOTDOC

Ένα μοναδικό αφιέρωμα του HOTDOC στους μεγαλύτερους αθλητές του κόσμου, που ξεχώρισαν όχι μόνο για τις επιδόσεις αλλά και για τη γενικότερη στάση της ζωής τους, ή ακόμα και για την προσωπική τους ζωή.

Αθλητές που δεν δίστασαν να πάνε κόντρα στα πολιτικά, θρησκευτικά και κάθε είδους κατεστημένα. Από τον Φέρεντς Πούσκας στον Πάουλ Μπράιτνερ και από τον Μάτζικ Τζόνσον στην Κάστερ Σεμένια. Επαναστάτες με δραματικές ιστορίες πίσω τους.

Το Docville

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, διδάκτωρ αστροφυσικής και επαγγελματίας σεναριογράφος, ανακάλυψε κάποια στιγμή ότι μπορεί να σχολιάσει την εποχή μας χρησιμοποιώντας τα Playmobil. Στη συνέντευξη που έδωσε στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλά για το πώς ξεκίνησαν όλα καθώς και για τη σελίδα του στο facebook, το Plasticobilism, μέσα από την οποία έγινε γνωστή η δουλειά του στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση επτά δεκαετιών από τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινουμένου σχεδίου, κυκλοφόρησε το πολύ αξιόλογο λεύκωμα «70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων 1945-2015». Ο Παύλος Μεθενίτης μίλησε με τον Τάκη Κυριακουλάκο και τον Αγγελο Ρούβα για την έκδοση.

Ο διευθυντής προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Γιώργος Γιουκάκης, μιλάει για την νέα εποχή της ΕΡΤ στη Νόρα Μολυβιάτη.

«Γεννήθηκε περίπου πάνω στη σκηνή με εβραιορωσική καταγωγή από γονείς καλλιτέχνες και τον ίδιο να δίνει παραστάσεις από την ηλικία των 5 ετών. Αρκετά χρόνια μετά θα ήταν περιζήτητος σε κάθε μιούζικοχ χολ, τακτικός επισκέπτης στην τηλεόραση, θα ηχογραφούσε δίσκους και θα γύριζε αμέτρητες ταινίες -στην πλειονότητα των περισσοτέρων είχε τον απόλυτο καλλιτεχνικό έλεγχο», γράφει μεταξύ άλλων ο Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος στο αφιέρωμά του στον κορυφαίο Τζέρι Λιούις.

Ψυχεδέλεια, έκσταση και ουτοπία στο Σαν Φρανσίσκο. Ένα αφιέρωμα του Γιάννη Παπαϊωάννου στο Καλοκαίρι της Αγάπης, που φέτος έγινε πενήντα ετών.

Ο Παναγιώτης Φρούντζος και ο Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος επιλέγουν τις πέντε καλύτερες ταινίες που αναφέρονται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter