Η θηλιά των αποκαλύψεων σφίγγει, το Μαξίμου καίγεται

Η θηλιά των αποκαλύψεων σφίγγει, το Μαξίμου καίγεται

«Υποκλοπές, έλος». Έτσι θα μπορούσε να παραφραστεί το… συλλεκτικό πια πρωτοσέλιδο που επιχειρούσε να σηματοδοτήσει την εξαφάνιση του σκανδάλου πριν από έναν μήνα. Μετά και το τελευταίο σαββατοκύριακο το σκάνδαλο των υποκλοπών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά βουλιάζει τον ίδιο και την κυβέρνησή του στον βάλτο των πεπραγμένων τους, με τις αποκαλύψεις του Documento και άλλων μέσων να βοούν αναπάντητες και τα ερωτήματα να πνίγουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Εάν ήταν στο χέρι του πρωθυπουργικού επιτελείου, οι μόνες ειδήσεις που θα αφορούσαν την κυβέρνηση το περασμένο Σαββατοκύριακο θα ήταν η ανέμελη ανάρτηση του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής για τον «εβδομαδιαίο απολογισμό» που αποφάσισε να λανσάρει στα κοινωνικά δίκτυα, η καθιερωμένη πλέον ανακοίνωση συκοφαντίας και παραχάραξης της πραγματικότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη σωρεία αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και η εκπομπή σήματος «εκτάκτου ανάγκης» για την Κιβωτό του Κόσμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μην εκπλήσσοντας κανέναν, εξέδωσε μία ανακοίνωση ύβρεων και συκοφαντίας για τις αποκαλύψεις του Documento για τη δράση ξένων πρακτόρων στο εσωτερικό της ΕΥΠ και για τις ταυτόχρονες παρακολουθήσεις προσώπων από την ΕΥΠ και το Predator, συντάσσοντας πίσω από τον «πρωτοστάτη» εκδότη της εφημερίδας το πλήθος αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων που ενοχοποιούν το Μέγαρο Μαξίμου για το πολύκροτο σκάνδαλο. Οι αποκαλύψεις των ημερών έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, συνθέτοντας μία μεγάλη εικόνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τους ανθρώπους του στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που παίρνει πλέον και διαστάσεις ακόμα και εσχάτης προδοσίας.

Εκτός του Documento, ρεπορτάζ του Βήματος συνέδεσε ευθέως την ΕΥΠ με το Predator και τη χρήση του στο εσωτερικό της, αλλά και για τη δράση αστυνομικών γύρω από το παράνομο λογισμικό, η Καθημερινή και τα Νέα ακολούθησαν με επιπλέον στοιχεία για το ίδιο θέμα, και η Εφημερίδα των Συντακτών αποκάλυψε τη δράση παρακρατικών μηχανισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη και πριν την ανάληψη της εξουσίας το καλοκαίρι του 2019, από το Μάτι έως τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Για όλα τα παραπάνω, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «διάφορα μυθιστορήματα», «ευφάνταστους ισχυρισμούς, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο», ενώ έφτασε στο σημείο να κάνει ακόμα και ειρωνικό χιούμορ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μιλώντας για «ιστορίες κατασκόπων». Για τρίτη συνεχή εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου επιχείρησε να απαξιώσει τις σοβαρές αποκαλύψεις και να καλύψει τα κυβερνητικά νώτα με ύβρεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αγνοώντας πλέον πως ο μισός σχεδόν έντυπος Τύπος του Σαββατοκύριακου αποκαλύπτει σοβαρές πτυχές του σκανδάλου των παρακολουθήσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο επίκεντρων αυτών.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το πρωθυπουργικό γραφείο επιχειρεί να κρύψει το τσουνάμι αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για τις υποκλοπές με σφραγίδα Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αλλάξει την ατζέντα, εντάσσοντας σε αυτή την προσπάθεια και τις σοκαριστικές καταγγελίες σε βάρος της εθελοντικής ΜΚΟ για τα παιδιά. Εξου και αργά το βράδυ της Κυριακής διέρρευσε «έκτακτη σύσκεψη» στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Η σιωπή απέναντι στις τεράστιες αποκαλύψεις του τελευταίου διημέρου έχουν προκαλέσει πολύ σοβαρή αναταραχή και στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ τα πυρά στρέφονται και στο νομοσχέδιο συγκάλυψης των παρακολουθήσεων που θα βρίσκεται για λίγες ακόμα ημέρες σε διαβούλευση. Τα ονόματα του Κωστή Χατζηδάκη και του Αλέξη Παπαχελά, μεταξύ των αποκαλύψεων του Documento για παράλληλη παρακολούθηση, έχουν σοκάρει αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το «πόσο βαθιά» φτάνει η δράση του παρακρατικού κυκλώματος παρακολουθήσεων.

Την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε μία ακόμα κομματική εκδήλωση, αυτή τη φορά υπό την «σκέπη» του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για μία πανηγυρική λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Το καλοκαίρι πέρασε και το κλίμα στην εκδήλωση ήταν από τα ψυχρότερα των τελευταίων μηνών. Παρόλα αυτά, οι φωτιές που έχουν ήδη ανάψει και καίνε στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αδύνατον να σβήσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ανάμεσα σε όλο και περισσότερους υπουργούς και στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ακόμα και «σιωπηρός», ο Κώστας Καραμανλής έστειλε τελικά το μήνυμά του από τη Λάρισα, και μάλιστα με κρότο. «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες» φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, με τον τελευταίο να το αποκαλύπτει κατά την τοποθέτησή του στην παρουσίαση του βιβλίου του «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Η σιωπή δεν είναι χρυσός για την κυβέρνηση, που θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες να καλύψει την ενοχική της σιωπή για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων με… φασαρία από «το έργο» της, επενδύοντας στις προεκλογικές εμφανίσεις και περιοδείες. Στη Βουλή ωστόσο περιμένει ήδη σύσσωμη η αντιπολίτευση, τόσο για το νομοσχέδιο των παρακολουθήσεων, όσο και στην κρισιμότατη επερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που ακόμα δεν έχει βρει το επιτελείου του πρωθυπουργού με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter