Η τοποθέτηση Τσιόδρα για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού – Τα αισιόδοξα επιστημονικά δεδομένα

Η τοποθέτηση Τσιόδρα για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού – Τα αισιόδοξα επιστημονικά δεδομένα

Αισιόδοξα ήταν τα νέα επιστημονικά δεδομένα που ανέφερε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του ιού ο λοιμωξιολόγος είπε ότι: «σύμφωνα με μια αναφορά από τις ΗΠΑ ένα στέλεχος έδειξε για πρώτη φορά μεγάλη απώλεια υλικού για τον ιό σε σημαντική περιοχή του γονιδιόματος».

Οπώς εξήγησε: «μια τέτοια μετάλλαξη θα μπορούσε να εξασθενήσει τον ιό και παρά το γεγονός οτι θα μπορούσε να διευκολύνει την μετάδοσή του ιού από ανθρώπους που νοσούν λιγότερα σοβαρά αυτοί δεν θα νοσούσαν τόσο σοβαρά»

Η συγκεκριμένη μελέτη αξιολογήθηκε ως πολύ σημαντική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διότι αντίστοιχες μεταλλάξεις οδήγησαν στην εξασθένηση και τελικά εξαφάνιση του ιού SARS το 2003.

«Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω μελέτη τον γονιδιομάτων του ιού για να ξέρουμε αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, πολύ αισιόδοξα νέα μεταφέρθηκαν για την πορεία των εμβολίων που βρίσκονται υπό δοκιμή.

Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε οτι «ένα από τα εμβόλια αποδείχτηκε αποτελεσματικό για την προστασία πειραματόζωων. Είναι η πρώτη αναφορά σε μελέτη με πειραματόζωα που εξετάζει ένα από τα νέα υποψήφια εμβόλια .Οι ερευνητές απομόνωσαν τον ιό από ασθενείς των απενεργοποίησαν και το χρησιμοποίησαν σαν εμβόλιο σε πειραματόζωα τα ζώα που εμβολιάστηκαν με την μεγάλη δόση δεν εμφάνισαν συμπτώματα και καθάρισαν τον ιο από τους πνεύμονες .Το εμβόλιο ήταν ασφαλές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter