Η τουρκάλα συγγραφέας Ασλί Ερντογάν στο Docville την Κυριακή με το Documento

Η τουρκάλα συγγραφέας Ασλί Ερντογάν στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Οι τουρκικές φυλακές πλέον θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η τροφή είναι ελάχιστη, οι κρατούμενοι υποφέρουν από την πείνα, έχουν απαγορευτεί τα βιβλία, οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο»: Η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν φυλακίστηκε για τεσσερισήμισι μήνες κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας και υπονόμευση της εθνικής ενότητας βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με την Έμυ Ντούρου για να συζητήσουν για το καφκικό πλαίσιο της σύγχρονης Τουρκίας.

Τα «Νούμερα», η νέα σειρά της ΕΡΤ, κάνουν θόρυβο. Για τη σειρά γράφουν οι:

Φοίβος Δεληβοριάς: Για τα παιδιά της κρίσης και τα σουρεαλιστικά τους όνειρα

Σπύρος Γραμμένος: Σαν ένα παιδί που βγάζει τη γλώσσα του μπροστά στον καθρέφτη

Μαργαρίτα Γερογιάννη: Αττίκ ή «Κροκοδειλάκι»;

Άννυ Θεοχάρη: Τα πιο περήφανα νούμερα

Μετά το Πάπιγκο στις Σπέτσες: Αλλο ένα μέλος της οικογένειας Λαιμού, με την οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραβιάζει κατάφωρα τη λογική για να προβεί σε μια σειρά από παρεμβάσεις στον αιγιαλό και στη θαλάσσια ζώνη σε περιοχή των Σπετσών κατασκευάζοντας φαραωνικής αντίληψης προβλήτα στον όρμο Κουζουνού. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

«Από ανθρώπους όπως ο Οζι ή ο Ελτον Τζον, που ζουν και οι ίδιοι σαν βασιλιάδες, τι περιμέναμε, να μη θρηνήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ;»: Ο επί οκτώ χρόνια Έλληνας κιθαρίστας του Oζι Οζμπορν Gus G. (κατά κόσμον Κώστας Καραμητρούδης) μιλάει στον Γιάννη Πούλλο για το νέο ξεκίνημα και τις επετειακές συναυλίες των Firewind.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Ρόμεο Καστελούτσι ετοιμάζεται να ανεβάσει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την παράστασή του «Bros» και ο Παναγιώτης Φρούντζος κάνει αναγωγές με το ποίημα «Καθυστερήσατε, παιδιά» του Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το χειμερινό προγραμματισμό της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, που υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες. Τζον Μάλκοβιτς, Ρομαίν Γαβράς,  Ευριπίδης Λασκαρίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καραντζάς, Γιάννης Νιάρος, Γιάννης Οικονομίδης, Βασίλης Μπισμπίκης είναι λίγα μόνο από τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν.

«Βλέποντας ότι ο χρόνος περνάει και δεν γυρίζει πίσω και πως πολλοί εργάτες έχουν φύγει από τη ζωή, επιλέξαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό τον σκοπό και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 40 μαρτυρίες από παλιούς εργαζόμενους»: Ο ιδρυτής της Hermoupolis Heritage Δημήτρης Σταυρακόπουλος μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη διάσωση της υλικής και άυλης βιομηχανικής μνήμης στη Σύρο έχοντας το παράδειγμα της κλωστοϋφαντουργίας Ζησιμάτος..

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter