Η Τουρκία αφαιρεί υπηκοότητες από 130 φυγόδικους – Μεταξύ αυτών ο Γκιουλέν

Η Τουρκία αφαιρεί υπηκοότητες από 130 φυγόδικους – Μεταξύ αυτών ο Γκιουλέν

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, μεταξύ αυτών και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου, και φιλοκούρδων βουλευτών.

Συνολικά 130 Τούρκοι που καταζητούνται στη χώρα τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό θα χάσουν την υπηκοότητά τους, αν δεν επιστρέψουν σε διάστημα τριών μηνών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ των 130 αυτών προσώπων, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα του Κράτους, είναι ο Γκιουλέν, όπως και δύο βουλευτές του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, η Τουγκμπά Χεζέρ Εζτούρκ και ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ.

Αν αυτά τα πρόσωπα «δεν επιστρέψουν στην Τουρκία τους επόμενους τρεις μήνες (?) θα ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει την τουρκική υπηκοότητα, βάσει των διαταγμάτων» που ισχύουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter