Η Τουρκία ανακοινώνει συνέχιση των ερευνών της μεταξύ Ρόδου, Κρήτης και Κύπρου αλλά και έκδοση αδειών

Η Τουρκία ανακοινώνει συνέχιση των ερευνών της μεταξύ Ρόδου, Κρήτης και Κύπρου αλλά και έκδοση αδειών

Ακολουθώντας η Τουρκία τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» την ώρα που βλέπει υποχωρητικότητα από την Ελλάδα, ανακοίνωσε τη συνέχιση των σεισμογραφικών ερευνών τον Αύγουστο αλλά και έκδοση αδειών ερευνών.

Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου άδειες για σεισμογραφικές έρευνες και εξορύξεις σε νέες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εκεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου προαναγγέλλοντας νέες Navtex, δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή.

Στην ουσία, όπως αναφέρεται πρόκειται για την περιοχή ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου στα δυτικά σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας (όπως χαρακτήρισε την περιοχή) για φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η τουρκική υφαλοκρηπίδα φτάνει στα όρια Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης και συγκεκριμένα στα 6 μίλια. 

«Μετά τη μεσολάβηση Μέρκελ κάναμε κινήσεις, αλλά δεν θέλαμε να το πάρουν ως υποχώρηση. Δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας» είπε στην συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στο Oruc Reis (που κινείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα) και κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα:

«Αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί είναι η Ελλάδα. Δείξαμε καλή πρόθεση, αλλά απέναντί μας υπάρχει μια χώρα με κακές προθέσεις. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter