Η Τουρκία ανανέωσε τη NAVTEX για το Ορούτς Ρέις συνεχίζοντας τις προκλήσεις

Η Τουρκία ανανέωσε τη NAVTEX για το Ορούτς Ρέις συνεχίζοντας τις προκλήσεις

Μέχρι τις 27 Αυγούστου επέκτεινε η Τουρκία την παράνομη Navtex για το Oruc Reis συνεχίζοντας απτόητη την ίδια προκλητική πολιτική στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  

Η NAVTEX αφορά την ίδια περιοχή που κινείται ο τουρκικός στολίσκος από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα. Εκτιμάται ότι πρόκειται για προσπάθεια του Ερντογάν να αυξήσει την πίεση προς την ελληνική πλευρά, ενόψει της ψήφισης την Τετάρτη της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ και ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Oρούτς Ρέις πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νοτιοδυτική κατεύθυνση και εντός της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα. Συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, έχει δηλώσει πως το Ορούτς Ρέις «έχει κάνει έρευνες» και κατά συνέπεια «έμπρακτη αμφισβήτηση» κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter