Η Τουρκία επικήρυξε ως «τρομοκράτη» τον Ενές Καντέρ για 532.000 δολάρια

Η Τουρκία επικήρυξε ως «τρομοκράτη» τον Ενές Καντέρ για 532.000 δολάρια

Εντείνει τον πόλεμο με τους επικριτές της η κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς με απόφαση της ο Ενές Καντέρ Φριντόμ, σφοδρός επικριτής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και της τουρκικής κυβέρνησης ειδικότερα, επικηρύσσεται ως τρομοκράτης με αντίτιμο άνω των 500.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Turkish Minute, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε τη «Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών», στην οποία περιλαμβανόταν ο 30χρονος NBAer, με την κατηγορία ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ως αποτέλεσμα, η τουρκική κυβέρνηση έβαλε αμοιβή 10 εκατ. τουρκικών λιρών, που ισοδυναμεί με 532.000 δολάρια, για όποιον βάλει τον Καντέρ πίσω από τα… κάγκελα.

Υπενθυμίζεται πως ο Καντέρ έχει επικρίνει επανηλλειμένα τον Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας ουκ ολίγες φορές τον τούρκο ηγέτη ως «δικτάτορα» και «Χίτλερ του αιώνα μας».

Ο Καντέρ, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ενές Καντέρ Φρίντομ, πέρασε 13 σεζόν στο ΝΒΑ … παίζοντας για τους Τζαζ, Θάντερ, Νικς, Μπλέιζερς και, πιο πρόσφατα, τους Σέλτικς τη σεζόν 2021-22, ενώ έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2021.

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ενές Καντέρ: «Εχω πέντε χρόνια να μιλήσω με την οικογένεια μου εξαιτίας του Ερντογάν»

«Μύδροι» Καντέρ κατά Ερντογάν για Αγία Σοφία: «Το κάνει για να μαζέψει ψήφους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter