Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ισλαμικός Μεσαίωνας!

Η Τουρκία καταργεί τη θεωρία της «εξέλιξης των ειδών» του Δαρβίνου ως «αμφιλεγόμενη»!

Η σύζυγος του προέδρου Ταγίπ Ενρτογάν (αριστερά) και η κόρη του (με το γαλάζιο). Όπως αναφέρεται η οικογένεια Ερντογάν έχει έναν ανεπίσημη ρόλο στην ισλαμοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ένα ακόμα βήμα προς το Μεσαίωνα κάνει η Τουρκία καταργώντας από τα σχολεία τη θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών του Δαρβίνου.

Πρόκειται για τη δεύτερη χώρα, μετά τη Σαουδική Αραβία, που αποσύρεται από τα σχολεία καθώς θεωρείται «αμφιλεγόμενη».

Σύμφωνα με τον Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του Συμβουλίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, αποφασίστηκε να «αποκλειστούν όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα διότι οι μαθητές βρίσκονται σε ηλικία στην οποία ούτε έχουν τις κατάλληλες βάσεις ούτε μπορούν να κατανοήσουν θέματα με επιστημονικό υπόβαθρο».

Ο Αλπασλάν Ντουρμούς ανέφερε ότι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου θα λαμβάνουν μέσω του σχολείου «μια εικόνα σχετικά με τη θεωρία της εξέλιξης».

Όπως είπε, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απλοποιείται, διότι η κυβέρνηση θέλει να εκπαιδεύσει τα παιδιά «σύμφωνα με τις τοπικές και εθνικές αξίες».

Οι μαθητές θα πάψουν πλέον να την διδάσκονται ενώ η σχετική απόφαση -με τις ευλογίες του Ταγίπ Ερντογάν- αναμένεται να επικυρωθεί με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από το 2019

Οι ακαδημαϊκοί στην Τουρκία έχουν αντιδράσει στις νέες προτάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλες αλλαγές, όπως η μειώσω των σχολικών εργασιών στο σπίτι, αλλά και ο περιορισμός της ύλης που αφορά τον βίο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.