Η Τουρκία «παγώνει» τις έρευνες στο Αιγαίο – Τι λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Η Τουρκία «παγώνει» τις έρευνες στο Αιγαίο – Τι λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Ένα βήμα πίσω κάνει προσωρινά η Τουρκία προκειμένου να ξεκινήσουν συζητήσεις με την Ελλάδα, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο CNN Turk «παγώνουν» προσωρινά οι σεισμογραφικές έρευνες στις «αμφιλεγόμενες περιοχές» του Αιγαίου επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για διαπραγματεύσεις.

«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο», είπε ο Ιμπραΐμ Καλίν.  

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης».

«Οπισθοχώρηση» του Oruc Reis

Στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης, το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Oruc Reis κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Αττάλειας το βράδυ της Δευτέρας,  ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter