Η Τουρκία θέλει να κάνει στην Αρμενία ότι έκανε στην Κύπρο το 1974

Η Τουρκία θέλει να κάνει στην Αρμενία ότι έκανε στην Κύπρο το 1974

Η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Αρτσάχ( σ.σ: Ναγκόρνο Καραμπάχ) ενάντια στην ευρεία επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν, διασφαλίζει όχι μόνο το δικαίωμα της Δημοκρατίας του Αρτσάχ να ζει ανεξάρτητα και ελεύθερα, αλλά και την περιφερειακή ασφάλεια ,αποκρούοντας τους μισθοφόρους διεθνών τρομοκρατικών δικτύων που συνεργάζονται με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν αναφέρομαι μόνο στον Νότιο Καύκασο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου και τη Μέση Ανατολή, επειδή η διείσδυση αυτών των τρομοκρατικών ομάδων σε οποιαδήποτε περιοχή σηματοδοτεί μακροπρόθεσμα απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

Η τελευταία εκστρατεία παραπληροφόρησης της τουρκο-Αζερικής προπαγάνδας υποστηρίζει τον παντελώς ψευδή ισχυρισμό ότι δήθεν το PKK υποστηρίζει την αρμενική πλευρά. Δεν είναι απλά ένα ψεύδος, αλλά προβάλλοντας αυτή την παραπληροφόρηση η Τουρκία έχει αποκλειστικά έναν σκοπό: Να επιχειρήσει να επαναλάβει στην Αρμενία το σενάριο της εισβολής στην Κύπρο το 1974.Η Τουρκία έχει στόχο να επιχειρήσει μια στρατιωτική εισβολή στην Αρμενία.

Το σενάριο αυτό θα αποτύχει όμως για δύο λόγους: Πρώτον, λόγω της ηρωικής αντίστασης του Αρμενικού στρατού και δεύτερον, λόγω της ομόφωνης και σκληρής αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην καταστροφική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Το τελευταίο διάστημα ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία στρατολόγησε Σύρους μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων και τζιχαντιστών μισθοφόρων, και τους μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν ενάντια στο Αρτσάχ και την Αρμενία στη διάρκεια της μαζικής επίθεσης των Αζέρων. Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 4000 Σύροι μισθοφόροι από διάφορες τρομοκρατικές ομάδες έχουν μεταφερθεί στο Αζερμπαιτζάν ,έκαστος εκ των οποίων πληρώνεται με 1500-2000 δολάρια για να πολεμήσουν ενάντια στο Αρτσαχ και την Αρμενία. Κάποιοι από τους Σύρους μισθοφόρους το επιβεβαίωσαν προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως στο BBC – όπου ένας Σύρος αντάρτης είπε ότι εξαπατήθηκε και μεταφέρθηκε στο Αζερμπαϊτζάν χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να πολεμήσει.

Ο δρ. Αράμ Ανανιάν είναι διευθυντής του Αρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Armen Press»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter