Η Τουρκία ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο με νέα NAVTEΧ

Η Τουρκία ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο με νέα NAVTEΧ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία η οποία αργά το βράδυ χθες Κυριακή εξέδωσε NAVTEX με την οποία ξαναβγάζει το Oruç Reis ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε αργά το βράδυ χθες Κυριακή NAVTEX η οποία αναφέρει ότι το πλοίο Oruç Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες δέκα ημέρες (12η-20ή Οκτωβρίου), κίνηση που αναμένεται να κλιμακώσει εκ νέου την ένταση με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reutres, άλλα δύο πλοία, τα Ataman και Cengiz Han, θα συνεχίσουν τις έρευνές τους σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που συμπεριλαμβάνει ύδατα νότια του Καστελόριζου ως την 22η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ειδοποίηση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Μπρατισλάβα και συμφώνησαν να διεξαχθούν διμερείς διερευνητικές επαφές.

Τον περασμένο μήνα η Άγκυρα απέσυρε το Oruç Reis από την Ανατολική Μεσόγειο για να «επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα» ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά το πέρας του συνόδου κορυφής, η ΕΕ κατέστησε σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της εάν συνεχιστούν «οι μονομερείς ενέργειες και οι προκλήσεις» της Τουρκίας, κίνηση που η τουρκική κυβέρνηση αντέτεινε ότι θα επιδεινώσει τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter