Η τουρκική Σούπερ Λίγκα φέτος παίρνει το όνομα «Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης»!

Η τουρκική Σούπερ Λίγκα φέτος παίρνει  το όνομα «Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης»!

Η Τούρκικη Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση, να ονομάσει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας για τη σεζόν 2018/19, «Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης», τιμώντας έτσι τον ποδοσφαιριστή-θρύλο της χώρας, ο οποίος μεγαλούργησε με τη Φενέρμπαχτσε και την εθνική ομάδα της Τουρκίας.

“Το διοικητικό συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τουρκίας, στη συνεδρίασή του, αποφάσισε το πρωτάθλημα της Super Lig 2018-19 να ονομαστεί ‘Λευτέρης Κιουτσουκαντωνιάδης’. Ένα θρυλικό όνομα της εθνικής ομάδας και της Φενέρμπαχτσέ, ο οποίος κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων των φιλάθλων για την αξέχαστη συνεισφορά του στο τουρκικό ποδόσφαιρο”, ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ο Λευτέρης Κιουτσουκαντωνιάδης, ο Έλληνας που λατρεύτηκε από τους Τούρκους, είναι ίσως ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ο Λεφτέρ λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους Τούρκους αν και Χριστιανός και μ΄λαιστα, όταν έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιανουαρίου του 2012 σε ηλικία 87 χρονών, χιλιάδες Τούρκοι ήταν στη κηδεία του, μεταξύ αυτών και ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο μεγάλος γκολτζής, διέπρεψε την δεκαετία του ’50, όπου αγωνίστηκε σε 605 παιχνίδια και σημείωσε 421 γκολ, τόσο με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε όσο και με εκείνη της εθνικής Τουρκίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter