Η τρύπα στα δημόσια έσοδα για τον Ιούλιο πανικοβάλει το υπουργείο Οικονομικών

Η τρύπα στα δημόσια έσοδα για τον Ιούλιο πανικοβάλει το υπουργείο Οικονομικών

Τα δυσοίωνα μηνύματα που έρχονται από τα δημόσια έσοδα, έρχονται να τσαλακώσουν το επικοινωνιακό περιτύλιγμα τόσων μηνών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη (που τα έκανε όλα και καλά και δεν πρέπει να ανησυχούμε!!!

Οι πληροφορίες που «στέλνει» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οικονομικό επιτελείο έχουν προκαλέσει πανικό στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών καθώς μιλούν για καθίζηση των δημοσίων εσόδων για το μήνα Ιούλιο άνω του 30%. Μάλιστα σε προσομοιώσεις ημερών που έγιναν συγκριτικά με αντίστοιχες ημέρες του περυσινού Ιουλίου καταγράφηκε πτώση ακόμη και 80%!

Ο Τουρισμός κονιορτοποιεί την οικονομία

Όπως είναι φυσιολογικό ο τούρισμός από ατμομηχανή της ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ έχει μετατραπεί σε μηχανή του κιμά για την πραγματική οικονομία. Ολοι ελπίζουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού ο μήνας Ιούλιος που θεωρείται εκ των δυο κορυφαίων μηνών σε έσοδα δεν απέφερε το παραμικρό. Μάλιστα ο στόχος που έχει τεθεί για έσοδα 4 δις φέτος από τον τουρισμό δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί (το πρώτο διμηνο του έτους είχαμε έσοδα 800 εκ ευρώ άρα μένει να εισρεύσει περί τα 3,2 δις ευρώ). Για να κατανοήσουμε το μέγεθος των απωλειών αρκεί να αναφέρουμε ότι ο περυσινός Ιούλθιο έφερε κρατικά έσοδα μόνο από τον τουρισμό ύψους 2,7 δις ευρώ ενώ φέτος μόνο οι απώλειες εσόδων από το ΦΠΑ αγγίζουν το 1,5 δις ευρώ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter