H Τσέλσι 4-1 την Αρσεναλ, κατέκτησε το Europa League

H Τσέλσι 4-1 την Αρσεναλ, κατέκτησε το Europa League

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια του αγγλικού «εμφυλίου» στον τελικό του Μπακού και με το εμφατικό 4-1 επί της Αρσεναλ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, που αποτελεί τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Παράλληλα ο πολύ καλός χθες Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχασε την ευκαιρία να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσαν οι Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Του Παναθηναϊκού το 1971, ο Άκης Ζήκος με την Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2004, ο Αλέξανδρος Τζιόλης με την Βέρντερ Βρέμης το 2009 στο Κύπελλο UEFA και ο Κώστας Μήτρογλου με την Μαρσέιγ στο περσινό Γιουρόπα Λιγκ.

Τo πρώτο ημίχρονο μάλλον απογοήτευσε τους περισσότερους από 60.000 θεατές και σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Αν εξαιρέσει κάποιος την ευκαιρία του Ζιρού στο 40’ όπου ο Τσεχ με καταπληκτική επέμβαση γλίτωσε την Αρσεναλ, τότε το α’ 45λεπτο του τελικού θα ξεχαστεί γρήγορα.

Όμως, στο β’ μέρος η Τσέλσι με ένα 20λεπτο ξέσπασμα διέλυσε την Αρσεναλ και με τρία γκολ των Ζιρού στο 49’, Πέδρο στο 60’ και πέναλτι του Αζάρ στο 65’καθάρισε επί της ουσίας τον τελικό.

Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν με τον Αϊόμπι στο 69’ αλλά πριν προλάβουν να χαρούν ο Αζάρ ξαναχτύπησε γράφοντας το 4-1 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!

Ο Ιταλός ρέφερι Ρόκι κιτρίνισε τους Κρίστενσεν και Πέδρο

ΤΣΕΛΣΙ (Μ. Σάρι): Κέπα, Αθπιλιθουέτα, Εμερσον, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίς, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβατσιτς (76’ Μπάρκλει), Αζάρ (89’ Ζαπακόστα), Ζιρού, Πέδρο (71’ Ουίλιαν)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ο. Εμερι): Τσεχ, Νάιλς, Μονρεάλ (66’ Γκουεντουζί), Κολάσινατς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Τσάκα, Τορέιρα (66’ Αϊόμπι), Οζίλ (77’ Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Επεισόδια πριν τον τελικό

Παρά τη μειωμένη προσέλευση από την Αγγλία (κάθε ομάδα πήρε μόλις 6000 εισιτήρια για ένα γήπεδο 68.000 θέσεων, αλλά επέστρεψαν το 1/3 αυτών!), όσοι οπαδοί πήγαν στο Μπακού προκάλεσαν αρκετά επεισόδια στην πόλη. Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ένας Αγγλος βρίσκεται στο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι μετά από συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων. Τραυματίας είναι κι ένας Ρώσος οπαδός που βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος καθώς σύμφωνα με το “Associated Press” πολλοί φίλοι της Τσέλσι και της Άρσεναλ έχουν ταξιδέψει από τη Ρωσία αλλά και χώρες της Ασίας…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter