Η TUI… φεσώνει τους έλληνες ξενοδόχους

Η TUI… φεσώνει τους έλληνες ξενοδόχους

Άλλη μια «επιτυχία» εγγράφεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησης καθώς μετά το άνοιγμα του τουρισμού υπό τους όρους της συγκεκριμένης εταιρείας, η TUI προχωρά σε μια κίνηση που θα πληγώσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό.

Μετέθεσε τις πληρωμές της στους ξενοδόχους για του χρόνου, φέρνοντας πιο κοντά τη ζοφερή προοπτική ενός λουκέτου για πολλές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η TUI προχώρησε σε μια σειρά τροποποιήσεων στα συμβόλαια αυτόν το μήνα, ζητώντας από τους έλληνες συνεργάτες της να περιμένουν ως το Μάρτιο του 2021 για να πληρωθούν τα τρία τέταρτα των χρημάτων που τους οφείλονται από την εταιρεία για τις διαμονές που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

Οι πληρωμές, που γίνονται συνήθως δυο μήνες μετά τις ημερομηνίες αναχώρησης, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για πολλά ξενοδοχεία, χρήματα κρίσιμης σημασίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν των «νεκρών» χειμερινών μηνών.

Ξενοδόχοι δήλωσαν πως η TUI τους χρωστά περισσότερα από 600.000 ευρώ στον καθένα και πως θα καταφύγουν στο δανεισμό προκειμένου να επιβιώσουν, αν η εταιρεία δεν τους πληρώσει το πλήρες ποσό που τους οφείλει αυτό το μήνα. Operator που δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει το συμβόλαιο του με την TUI, καθώς του χρωστάει 70.000 ευρώ.

Ο κ. Σαντορινιός και άλλοι 34 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολή στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να πιέσει την TUI, που είναι ο μεγαλύτερος tour operator που εξυπηρετεί την Ελλάδα, να αντιστρέψει την απόφασή της και να πληρώσει. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να αυξήσει το «ταβάνι» των έκτακτων βραχυπρόθεσμων δανείων προς τα ξενοδοχεία από τις 800.000 ευρώ στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως η κυβέρνηση «παρακολουθεί την κατάσταση στενά» και πως ελπίζει να εξασφαλίσει επιπλέον στήριξη από την ΕΕ για τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ζημιές στον τουρισμό που σχετίζονται με τον κορωνοϊό προβλέπεται φέτος να φτάσουν τουλάχιστον τα 12-14 δισ. ευρώ.

Η TUI από την πλευρά της δήλωσε πως έχει «κάνει σημαντικές προπληρωμές σε ξενοδόχους για το καλοκαίρι του 2020, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων εκκρεμεί» και πως ήρθε σε επαφή με ένα «μικρό ποσοστό» ξενοδόχων στην Ισπανία και την Ελλάδα για να «συζητήσει σχέδια πληρωμών και να επανεξεταστούν από κοινού οι επιλογές».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter