Ή τώρα ή ποτέ

Ή τώρα ή ποτέ

Με την επέλαση της πανδημίας Covid 19, η οποία έδρασε συμπληρωματικά και όχι –όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνησή μας– αποκλειστικά στην παύση οποιασδήποτε προσπάθειας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, το φάντασμα του πέμπτου μνημονίου πλανάται ήδη πάνω απ’ τη χώρα μας. 

Φέρνει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, «εξαΰλωση» των ήδη φτωχών και ραγδαία φτωχοποίηση των μικρομεσαίων. Και από την άλλη δωρίζει στην παρασιτική ολιγαρχία (ελληνική και παγκόσμια) ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της χώρας (βλέπε αρπακτικά ταμεία, αρπακτικές εξορυκτικές εταιρείες, αρπακτικότατη διαπλοκή).

Είναι όμως άραγε μονόδρομος για τη χώρα μας η εμμονή στην επιλογή «θα παραμείνω υποδειγματικός κρατούμενος ακόμη και έως τη στιγμή που θα βαδίσω στην αγχόνη»; Ή υπάρχει εναλλακτική;

Αγαπημένοι μου συμπολίτες, απ’ τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων και άψογη συνεργάτιδα όλων

των παράνομων και εξωθεσμικών Ευρωπαίων δημίων μας, εναπόκειται πλέον σε εμάς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δημοκρατικά και πάντα νόμιμα οφείλουμε τώρα να εξεγερθούμε και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή αγώνα για να τους σταματήσουμε. Ο αγώνας μας αυτός πρέπει να είναι λαϊκός και υπερκομματικά ενωτικός.

Ισως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ο κορονοϊός σάρωσε το εφεύρημα του νεοφιλελευθερισμού, που τοποθετεί τα δύο τρίτα της κοινωνίας που βρίσκονται απλώς πάνω από το όριο της φτώχειας απέναντι στο ένα τρίτο των εξαθλιωμένων της ίδιας κοινωνίας σαν ανάχωμα. Δυστυχώς, πλέον οι εξαθλιωμένοι θα φτάσουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα και το αντιδραστικό αυτό ανάχωμα θα εξαφανιστεί.

Από την άλλη, ο κορονοϊός –σαν παράπλευρη ωφέλεια– μας δίδαξε τη δύναμή μας. Αν αρνηθούμε για έναν μήνα να βγούμε απ’ τα σπίτια μας, θα απειληθεί τέτοια ζημιά στην εθνική οικονομία ώστε οι υποδειγματικοί αιχμάλωτοι που κυβερνούν θα αναγκαστούν να επιχειρήσουν κάποια δραπέτευση απ’ τον αέναο κύκλο των μνημονίων. Θα αναγκαστούν να βάλουν βέτο στον εξαετή προϋπολογισμό της ΕΕ, στην Κομισιόν, σε κάθε Eurogroup. Ή, ακόμη καλύτερα, θα αναγκαστούν να παραιτηθούν για να αναλάβουν αυτοί που έχουν εναλλακτική και σχέδιο.

Τέτοια ακριβώς δύναμη είμαστε εμείς το ΜέΡΑ25 και αν ο ελληνικός λαός μάς συμπαρασταθεί σ’ αυτή την εξέγερση, θα βάλουμε μαζί του όλα τα βέτο που χρειάζονται μέχρις ότου: 1. Αναδιαρθρωθεί βαθιά το ελληνικό δημόσιο χρέος. 2. Μπει τέλος στο αυτοκαταστροφικό σχέδιο «Ηρακλής» και ιδρυθεί δημόσια εταιρεία αναδιάρθρωσης και διαχείρισης ιδιωτικών χρεών, εξασφαλίζοντας έτσι τη δίκαιη προστασία της λαϊκής κατοικίας. 3. Κρατικοποιηθούν οι πτωχευμένες ιδιωτικές τράπεζες και σπάσει το τραπεζικό μονοπώλιο στις ηλεκτρονικές πληρωμές, με δημόσιο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που θα επιτρέπει τις δωρεάν συναλλαγές για όλους τους πολίτες. 4. Καθιερωθούν αξιοπρεπές βασικό εισόδημα, συλλογικές συμβάσεις για όλους και σταματήσει η ενοικίαση εργαζόμενων. 5. Καταργηθεί η προπληρωμή φόρων και κουρευτούν βαθιά οι φόροι νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 6. Σταματήσουν όλες οι εξορύξεις. 7. Πάψουν να υφίστανται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και πρόσφυγες και μετανάστες επιμεριστούν αναλογικά σε όλη την ΕΕ.

Ολα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν αύριο και είναι απολύτως σύννομα με όλες τις συμβάσεις και το καταστατικό της ΕΕ. Το μόνο που λείπει είναι ένας λαός ενημερωμένος με ειλικρίνεια για τον αγώνα και το ρίσκο που χρειάζεται να πάρει, ώστε να στηρίξει δίχως όρους την πολιτική του ηγεσία, την οποία θα αισθάνεται κομμάτι του.

Εμείς είμαστε ήδη εδώ και καλούμε πολίτες και ηγεσίες σε παλλαϊκή συστράτευση στη βάση της συμφωνίας των επτά σημείων που προανέφερα. Ή τώρα ή ποτέ. Αυτήν τη φορά άγνοια δεν συγχωρείται.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter