Η «τυφλή» κυρία Διαμαντοπούλου και η αστυνομική βία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η «τυφλή» κυρία Διαμαντοπούλου και η αστυνομική βία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σε μια άνευ προηγουμένου και εκτός πραγματικότητας δήλωση προχώρησε η Άννα Διαμαντοπούλου, η τέως υπουργός φωτοτυπιών, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει αστυνομική βία στη χώρα μας. Ναι καλά διαβάσατε. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει αστυνομική βία στη χώρα μας.

Μάλιστα, με περίσσιο θράσος, γλείφοντας όπως φαίνεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια και δεν εξηγείται διαφορετικά να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο έχοντας σώας τα φρένας, βγήκε ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε:

«πρέπει να σας πω ότι όσο και αν φανεί αιρετικό, δεν συμφωνώ με τον όρο ότι στη χώρα υπάρχει αστυνομική βία. Όσοι έχουμε ζήσει σε άλλες χώρες, έχουμε δει τι σημαίνει αστυνομική βία, τι σημαίνει να γίνεται μια διαδήλωση 70 ανθρώπων και να είναι δίπλα 100 αστυνομικοί. Δεν είναι η αστυνομική βία στην Ελλάδα κάτι για το οποίο μπορούμε να μιλούμε. Ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Γρηγορόπουλος ήταν ένα παιδί που πετούσε πλαστικά μπουκάλια με νερό και σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Ενδεικτικά, θυμίζουμε στην κυρία Διαμαντοπούλου, τέσσερα τρανταχτά περιστατικά αστυνομικής βίας.

  • Το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος του βραβευμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ ο οποίος, όπως και οι δύο γιοί του, είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης διπλανού κτιρίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.
  • Το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, όπου αποδείχθηκε απόλυτο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ και με τη βούλα της Δικαιοσύνης καθώς απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο πολίτης τον οποίο οι   αστυνομικοί συνέλαβαν και η Δικαιοσύνη έστειλε στη φυλακή για επτά μήνες.
  • Η δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος δέχθηκε 29 σφαίρες από αστυνομικούς στο πέραμα, έπειτα από καταδίωξη.
  • Ο πυροβολισμός στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό, έπειτα από καταδίωξη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter