«Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία, μέσα από την Τέχνη του Δρόμου»

«Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία, μέσα από την Τέχνη του Δρόμου»

Ημερίδα με θέμα “Η Τυπογραφία της Αναγέννησης συναντά την Κρητική Λογοτεχνία μέσα από την Τέχνη του Δρόμου” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 10:30 π.μ. στο Μουσείο Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, στη Σούδα.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η ΔΔΕ Χανίων, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας και το Μουσείο Τυπογραφίας, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Δικτύου Πολιτιστικών Θεμάτων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει ομιλίες για την “Ιστορία της ελληνικής γραφής και τυπογραφίας” από τον Γιώργο Ματθιόπουλο, καθηγητή στο Τμήμα Γραφιστικής ΑΤΕΙ Αθήνας και την “Ιστορία της Τέχνης του Δρόμου” από τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου Όλγα Βερυκάκη, Αντώνη Καμπουρπαρίση.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

•10.30 – 10.50: Προσέλευση Εγγραφές

•10.50 – 11.00: Χαιρετισμοί

•11.00 – 12.00: “Ιστορία ελληνικής Γραφής και Τυπογραφίας” Γιώργος Ματθιόπουλος – Τμήμα Γραφιστικής ΑΤΕΙ Αθήνας

•12.00 – 12.30: “Ιστορία της Τέχνης του Δρόμου” Όλγα Βερυκάκη (ΠΕ08) Αντώνης Καμπουρπαρίσης (ΠΕ 18.01) – ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου

•Διάλειμμα

•13.00 – 14.00: Ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας, Έλια Κουμή (Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων).

•Διάλειμμα

•14.15 – 16.30 Εργαστήρι: “Τεχνικές εφαρμογής της γραμματοσειράς Grec du Roi στην Τέχνη του Δρόμου” Μαρία Βαρδή (ΠΕ 18.26) ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, Ολγα Μπιτσάκη – Ειρήνη Σπαντιδάκη – Ιωάννης Σταυγιαννουδάκης Ομάδα Σπουδαστών Τυποτρόπιον-ΑΤΕΙ Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο email: sdrdidechan@sch.gr

Επισημαίνεται ότι το Εργαστήρι «Τεχνικές εφαρμογής της γραμματοσειράς Grec du Roi στην Τέχνη του Δρόμου» μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι συμμετέχουν στο Δίκτυο και θα πάρουν μέρος στις δράσεις διάχυσης των στόχων του.

H είσοδος είναι ελεύθερη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter