Η Τζεφ Μοντάνα αποκλειστικά στο Documento: «Ο Λιγνάδης μας περνούσε από διάφορα βασανιστήρια, αντλούσε αγνότητα και μετά πήγαινε να παίξει στην Επίδαυρο»

Η Τζεφ Μοντάνα αποκλειστικά στο Documento: «Ο Λιγνάδης μας περνούσε από διάφορα βασανιστήρια, αντλούσε αγνότητα και μετά πήγαινε να παίξει στην Επίδαυρο»

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Παράλληλα, στη διπλανή αίθουσα ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη ζητούσε διακοπή της δίκης, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Η ατμόσφαιρα, όπως, ήταν αναμενόμενο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και πως όχι αφού είναι η πρώτη φορά που οι πάλαι ποτέ ισχυροί άντρες του ελληνικού θεάτρου έρχονται αντιμέτωποι με εγκληματικές πράξεις που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης  και το σημαντικότερο με τις γυναίκες και τους άνδρες που τους έχουν καταγγείλει. 

Η Τζεφ Μοντάνα, το μοντέλο που άφησε με το στόμα ανοικτό τους πάντες στο MAD WALK και κατάφερε να βγάλει τον Αλέξη Κούγια , εκτός εαυτού καταφεύγοντας σε ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια εναντίον της, θα καταθέσει στη δίκη του Λιγνάδη και αυτά που έχει να πει δεν θα αρέσουν καθόλου στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μα αυτό είναι κάτι που δεν την ενδιαφέρει καθόλου. Το μόνο που έχει σημασία για εκείνη είναι η Δικαιοσύνη.

Παρατηρώ τόση ώρα ανθρώπους που έρχονται σου μιλάνε, σε αγκαλιάζουν κι αναρωτιέμαι αν τους ξέρεις όλους αυτούς ή τους βλέπεις πρώτη φορά

Δεν τους γνωρίζω, έρχονται και μου λένε δυο κουβέντες, με αγκαλιάζουν και αυτό είναι όλο.

Τι σου λένε; Σε ρωτάνε για τη δίκη;

Όχι, μου εύχονται καλή δύναμη και πως είναι πολύ σημαντικό που βγήκα να μιλήσω  

Το νιώθεις αυτό; Πρόκειται για μια ιστορική δίκη αυξημένης προσοχής. Σε αγχώνουν αυτές οι αντιδράσεις;

Χαίρομαι που υπάρχει στήριξη από τον κόσμο. Μας βοηθάει, αλλά για να είμαι ειλικρινής τη δεδομένη στιγμή δεν το σκέφτομαι αυτό. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη, να συγκεντρωθώ στο στόχο μου, που δεν είναι άλλος από το να καταθέσω τη προσωπική μου εμπειρία, σχετικά, με τον Λιγνάδη και τι συνέβη, τότε. Το μόνο που με νοιάζει είναι να υπάρξει δικαιοσύνη, είναι σημαντικό να υπάρξει δικαιοσύνη.

Είσαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα;

Είμαι αισιόδοξη, γενικά, στη ζωή μου. Για αυτό είμαι κι εδώ. Πιστεύω πως ακόμα υπάρχει το καλό και πως κερδίζει.

Είδαμε, πριν λίγο, και τον κ. Κούγια να μπαίνει στην αίθουσα. Σε έχουν επηρεάσει όλα όσα έχει πει για εσένα σε δηλώσεις του;

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Εγώ γνωρίζω τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα κι ο Λιγνάδης το γνωρίζει. Όλα τα άλλα είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι μπροστά και πίσω από τις κάμερες και η αλήθεια είναι πως με έχει εντυπωσιάσει η φαντασία του, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα, δεν θα με κάνει να μη μιλήσω.

Υπήρξαν φορές που σκέφτηκες να κάνεις πίσω; Που είπες που πάω να μπλέξω;

Καμία απολύτως. Οι μόνες στιγμές που έχω μετανιώσει είναι οι στιγμές, που σε μικρότερη ηλικία φοβήθηκα να μιλήσω. Από τη στιγμή που πήρα απόφαση να μιλήσω κάθε μέρα είμαι όλο και πιο σίγουρη για αυτό που κάνω και μακάρι να είχα τη γνώση και τη δύναμη και τότε.

Υπήρξε προσπάθεια από την πλευρά του κατηγορούμενου να σε προσεγγίσει;

Όχι, δεν νομίζω ότι θα τολμήσει κάποιος.

Με άλλα θύματα έχεις μιλήσει;

Με πολλά παιδιά και μάλιστα με παιδιά που δεν έχουν μιλήσει, δεν έχουν καταθέσει, γιατί φοβούνται, γιατί τους είναι πού δύσκολο όλο αυτό, όμως στηρίζουν την διαδικασία και περιμένουν και εκείνοι να υπάρξει δικαίωση.

Σε σχέση με τον Λιγνάδη;

Ναι, σε σχέση με τον Λιγνάδη ,πάντα. Μη με ρωτήσεις ονόματα. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω αν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.

Ποια είναι η απάντηση σε όσους ρωτάνε «Γιατί τώρα»

Κοίτα, το γιατί τώρα δεν είναι επιχείρημα. Γιατί τώρα μπορώ, γιατί τώρα έχω τη γνώση. Όταν είσαι 15ετών τι γνώση να έχεις για αυτά τα πράγματα; Όμως, αυτό είναι κάτι που το κουβαλάς, το έχεις μέσα σου και σε τρώει. Γιατί τώρα μπορώ να καταλάβω και να παλέψω.

Ήσουν ανήλικη όταν σε πλησίασε ο Λιγνάδης;

Ήμουν 15ετών όταν δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από τον Λιγνάδη και είδα με τα μάτια μου να παρενοχλεί και άλλα ανήλικα παιδιά, που προσπαθούσε να γνωρίσει μέσα από τους δικούς μου κύκλους. Το βίωσα, το γνωρίζω, είναι αλήθεια, είναι η δική μου αλήθεια και τίποτα δεν θα με κάνει να μην την υπερασπιστώ. Είναι η αλήθεια όλων των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί από τον Λιγνάδη και είναι όλα καλά παιδιά. Κι, ίσως, τελικά, αυτό να τον έλκυε, η αγνότητα και η αφέλεια μας. Ξέρεις αυτήν την τρυφερότητα η κοινωνία πρέπει να την προστατεύει και οι αντιλήψεις μας να μην εκτρέφουν άρρωστους ανθρώπους. Να υποστηρίζουν το καλό και την ασφάλεια. Είναι πολύ άδικο αυτό που μας συνέβη, ήμασταν παιδιά.

Το ξαναζείς όλο αυτό που είχε συμβεί. Επανέρχονται οι μνήμες;

Προσπαθώ, να το μπλοκάρω, να μην το βιώνω συναισθηματικά, όσο μπορώ, βέβαια. Πρέπει να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να κάνω το σωστό. Να μιλήσω για ότι συνέβη, να μάθει ο κόσμος. Προσωπικά νιώθω πολύ δυνατή και γνωρίζοντας πως δεν είμαι μόνη παίρνω ακόμα πιο πολύ δύναμη. Να σου πω κάτι; Τον εαυτό μου δεν με ενδιέφερε και τόσο να τον προστατέψω, μεγαλώνοντας, όμως, και βλέποντας στα μάτια άλλων παιδιών αυτό που ζούσα εγώ, εκεί είναι που εξαγριώθηκα. Ο Λιγνάδης ήξερε πως αυτό που κάνει είναι παράνομο, ήθελε να βιώνει έντονα συναισθήματα. Μας περνούσε από διάφορα βασανιστήρια, αντλούσε από εμάς αγνότητα και μετά πήγαινε να παίξει στην Επίδαυρο. Εμένα μου έλεγε πως το ωραίο είναι πάντα στην ώρα του, λοιπόν, αυτή είναι μια ωραία ώρα για να αλλάξουν κάποια πράγματα, είναι μια ωραία ώρα για να υπάρξει ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους όπου δεν θα βιάζονται άνθρωποι, μια ωραία ώρα για να μη φοβόμαστε. Ο Λιγνάδης με ιδιαίτερη ευκολία άρπαζε ανθρώπους, για αυτό τώρα είναι μια ωραία ώρα για δικαίωση.

Κλείνοντας, Τζεφ τι είναι δικαίωση για εσένα;

Η δικαίωση θα έρθει όταν επιβεβαιωθεί πως λέμε αλήθεια, όταν μας ακούσουν. Ότι δεν είμαστε απατεώνες, ούτε ψεύτες και πως λέμε αλήθεια και το μόνο που ζητούμε είναι δικαίωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter