Η Τζούντι Ντεντς «βασίλισσα» στη Βενετία

Η Τζούντι Ντεντς «βασίλισσα» στη Βενετία

Η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς που φέρει τον βρετανικό τίτλο ευγενείας «Ντέιμ» βρίσκεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με αφορμή την προβολή εκτός διαγωνιστικού προγράμματος της ταινίας «Victoria & Abdul» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Αφού φόρεσε το στέμμα της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας και αυτοκράτειρας των Ινδιών, Βικτώριας, πριν από 20 χρόνια στην ταινία «Η Μεγαλειοτάτη Κυρία Μπράουν», με θέμα τη φιλία της βασίλισσας με τον Τζον Μπράουν υπεύθυνο των βασιλικών στάβλων, η 83χρονη Τζούντι Ντετς επαναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο. Η ταινία «Victoria & Abdul» σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς παρακολουθεί τη βασίλισσα Βικτώρια, τα τελευταία χρόνια της ζωής της και αφηγείται την αναπάντεχη φιλία της με έναν Ινδό, τον Αμπντούλ, (Αλί Φαζάλ), μέλος του υπηρετικού της προσωπικού. Οι δυο τους έρχονται πολύ κοντά και η βασίλισσα τον χρίει έμπιστο δάσκαλο και πνευματικό σύμβουλό της, γεγονός προκαλεί αγανάκτηση σ τον κύκλο της και στον πρωτότοκο γιο της, Εδουάρδο Ζ (Μπέρτι) .

“Είμαι 81 ετών με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο υπηκόους, είμαι στο θρόνο 62 χρόνια, είμαι η μακροβιότερη μονάρχης, είμαι η βασίλισσα της Αγγλίας και θέλω να με βοηθούν εκείνοι που αποφασίζω εγώ» λέει με πυγμή η Βικτώρια.

Για τη Ντεντς η επιστροφή στη μεγάλη οθόνη με βασιλικά ενδύματα ήταν απροσδόκητη: «Ποτέ δεν περίμενα να επιστρέψω για να παίξω αυτό το ρόλο, αλλά εξακολουθούσα να έχω πολύ αγάπη για αυτόν τον χαρακτήρα. Πριν από την ταινία «Η Μεγαλειοτάτη Κυρία Μπράουν» δεν είχα κινηματογραφική καριέρα και βλέπω αυτήν την ιστορία σαν ένα είδος συνέχειας της ταινίας εκείνης της περιόδου .Το σενάριο ήταν όμορφο και η συνεργασία με τον Στίβεν και πάλι ήταν μια ακαταμάχητη πρόταση για μένα. Ήξερα την ιστορία αυτής της φιλίας και απλά διάβασα ξανά βιβλία ιστορίας για να εμβαθύνω. Ήταν μοναδικό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter