Η UEFA αυτοδιαψεύδεται και αναφέρει την Βόρεια Μακεδονία ως «Μακεδονία»

Η UEFA αυτοδιαψεύδεται και αναφέρει την Βόρεια Μακεδονία ως «Μακεδονία»

Έγινε πριν λίγη ώρα η κλήρωση του α’ προκριματικού γύρου του Champions League στην έδρα της UEFA στη Νιόν με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να συνεχίζει να… κοροϊδεύει την ελληνική πλευρά.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή η χώρα μας διαμαρτυρήθηκε έντονα τόσο προς την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας όσο και με επιστολή της στην UEFA επειδή η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας παρουσίασε τις επίσημες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας της και η οποία μετέχει στη τελική φάση του Euro, αλλά από αυτές απουσιάζει ο προσδιορισμός «Βόρεια» και αναγράφονται μόνο τα αρχικά «ΦΦM» δηλαδή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας.

Οι γείτονες αρκέστηκαν σε αστείες δικαιολογίες ενώ η UEFA με καθυστέρηση 48 ωρών και αφού είχε ήδη αγωνιστεί η Β. Μακεδονία στο πρώτο της ματς, αξιώθηκε να απαντήσει… άλλα αντί άλλων, λέγοντας πως «η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τηρεί ρητά τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε όλες τις επικοινωνίες και επίσημα έγγραφα αναφέρουμε τη Βόρεια Μακεδονία».

Για τυχόν συστάσεις ή αλλαγές στο εθνόσημο ούτε λέξη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην ίδια απάντηση πρόσθεσαν και τις γνωστές γενικολογίες του στιλ «δεν θα γίνει ο αθλητισμός πλατφόρμα πολιτικών αντιπαραθέσεων» και άλλα τέτοια γραφικά…

Ακόμη κι έτσι όμως, ήρθε ένα ακόμη συμβάν για να αποδείξει ότι η UEFA ούτε αυτά τα οποία σκανδαλωδώς υποστηρίζει, τα στηρίζει κιόλας. Πριν περάσουν 24 ώρες στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αυτοδιαψεύστηκαν κι έπεσαν σε ένα ακόμη ατόπημα!

Κι αυτό γιατί έγινε πριν λίγη ώρα σήμερα (15/6)η κλήρωση του Α’ προκριματικού γύρου του Champions League και στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA που δημοσιεύεται η κλήρωση, αναγράφεται δίπλα στο όνομα της πρωταθλήτριας της Βόρειας Μακεδονίας, Σκεντρίγια το όνομα της χώρας, όχι ως NMKD δηλαδή Βόρεια Μακεδονία αλλά σκέτο MKD. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι χαρτογιακάδες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter