Η UEFA τα βρήκε με τις 9 από τις 12 ομάδες του «σχίσματος» – Πρόβλημα με τρεις

Η UEFA τα βρήκε με τις 9 από τις 12 ομάδες του «σχίσματος» – Πρόβλημα με τρεις

Βήμα βήμα προχωράει η εκτόνωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά τη θύελλα που ξέσπασε από την ανακοίνωση δημιουργίας της European Super League με την συμμετοχή 12 πρωτοκλασάτων συλλόγων. Οι εννέα από τις 12 ομάδες και συγκεκριμένα η Άρσεναλ, η Μίλαν, η Τσέλσι, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ίντερ, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέγραψαν, όπως ανακοίνωσε η UEFA, την «Διακήρυξη Δέσμευσης Συλλόγου» στην οποία καθορίστηκαν οι θέσεις και οι δεσμεύσεις απέναντι στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Οι «9» αποδέχθηκαν τη φύση της UEFA, δεσμεύθηκαν πως θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της, καθώς επίσης ότι θα τερματίσει οποιαδήποτε συμμετοχή τους στη European Super League. Επιπλέον και οι εννέα σύλλογοι θα προσφέρουν δωρεά 15 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος παιδιών, νεαρών αθλητών και ποδοσφαιρικών ακαδημιών στην Ευρώπη.

Από κάθε σύλλογο θα παρακρατηθεί το 5% των εσόδων της επόμενης σεζόν, το οποίο θα διανεμηθεί στο άθλημα, ενώ σε περίπτωση επιδίωξης συμμετοχής σε μη εξουσιοδοτημένη διοργάνωση θα υπάρξει πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ότι αφορά στις άλλες τρεις ομάδες του σχίσματος, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους, ανακοινώθηκε ότι «η UEFA θα λάβει οποιαδήποτε απόφαση κρίνει κατάλληλη εναντίον των συλλόγων που μέχρι στιγμής αρνούνται να παραιτηθούν από τη διοργάνωση που ονόμασαν Super League. Το θέμα θα παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανά μας». Μία ποινή που εξετάζεται για τους τρεις είναι να αποκλειστούν την επόμενη σεζόν από το Τσάμπιονς Λιγκ, αν κι αυτό το σενάριο φαντάζει ιδιαίτερα ακραίο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter