Η Unilever παραμένει Λονδίνο παρά το Brexit

Η Unilever παραμένει Λονδίνο παρά το Brexit

Η Unilever εγκατέλειψε σήμερα τα σχέδιά της να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία υπό τις πιέσεις Βρετανών μετόχων, κρατώντας μία από τις πλέον πολύτιμες εταιρίες της χώρας στο Λονδίνο ενόψει του Brexit.

Η υπαναχώρηση σημειώνεται τρεις εβδομάδες πριν γίνει ψηφοφορία επί του σχεδίου και αποτελεί σημαντική νίκη για τους Βρετανούς μετόχους, μεγάλους και μικρούς, που αντιτίθενται στην κίνηση, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να βγει η εταιρία από τον δείκτη αναφοράς FTSE 100.

Η Unilever αποφάσισε να καταργήσει την αγγλο-ολλανδική της δομή ύστερα από μια εις βάθος αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της, στην οποία προχώρησε ύστερα από την αποτυχημένη προσέγγιση εξαγοράς της από την Kraft-Heinz.

Ωστόσο, σήμερα η Unilever ανακοίνωσε πως αναγνώρισε ότι η πρόταση δεν έλαβε τη στήριξη από μια σημαντική ομάδα μετόχων και κατά συνέπεια ήταν σωστό να την αποσύρει.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει τώρα τα επόμενα βήματά του και θα συνεχίσει να είναι σε επικοινωνία με τους μετόχους» δήλωσε ο πρόεδρος Μαρέιν Ντέκερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter