Η βάρβαρη αθλιότητα της εξουσίας και οι αυτόκλητοι συνήγοροι φονιάδων

Η βάρβαρη αθλιότητα της εξουσίας και οι αυτόκλητοι συνήγοροι φονιάδων
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

«Δεν ήταν ο Χίτλερ ή ο Χίμλερ που με απήγαγε, με χτύπησε και πυροβόλησε την οικογένειά μου. Ήταν ο τσαγκάρης, ο γαλατάς, ο γείτονας που πήρε μια στολή και στη συνέχεια πίστεψε πως είναι η Κυρίαρχη Φυλή».

Η φράση αυτή του Karl Stojka, επιζώντα του Άουσβιτς έπρεπε να στοιχειώνει τον κόσμο από τότε που γνώρισε τον φασισμό.

Δυστυχώς ο φασισμός, η βαρβαρότητα και η αθλιότητα των «ελαφρυντικών» τους συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν ανάμεσά μας. Πότε με κοστούμια, πότε με ταγιέρ, άλλοτε σε υπουργικούς θώκους και άλλοτε ανώνυμα στο διαδίκτυο, τα φιδάκια που βγαίνουν από τα αυγά κάποιοι τα χαϊδεύουν.

Αυτές τις ώρες, μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon, ενώ όλη η Ελλάδα έχει σοκαριστεί, υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους δολοφόνους. Αλλοι στο όνομα του νόμου και της τάξης (!) άλλοι για να προστατεύσουν, εμμέσως, την ιδιοκτήτρια εταιρεία και το Λιμενικό.

Πρώτος στο χορό της απανθρωπιάς ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που είπε το απίστευτο: «Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, ανατριχιαστικές. Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο».

Δεν ήταν λάθος, δεν ήταν ατυχής έκφραση. Το επανέλαβε σε άλλο κανάλι με παρόμοιες λέξεις: «Σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο, και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε στο OPEN.

Αυτή η αθλιότητα από στόμα υπουργού Ναυτιλίας είναι ανάξια για μια χώρα που υποτίθεται ότι τιμά τη ναυτοσύνη. Επειδή ηθικός και νομικός κανόνας που χάνεται στα βάθη των χρόνων είναι ότι δεν πετάς άνθρωπο στη θάλασσα. Και αν δεις άνθρωπο να πνίγεται σταματάς το πλοίο, δεν φεύγεις για να κάνεις το δρομολόγιο.

Ομως ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν ήταν ο μόνος που έκανε ένα σκληρό «φάουλ» σε βάρος του θύματος. Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχολίαζαν το γεγονός και η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου είπε το επίσης απάνθρωπο «ας τον πλάκωναν στις κλωτσιές».

Η βία δικαιολογείται επειδή ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε εισιτήριο – αν και αυτό δεν έχει καμία σημασία – έκανε κάτι παράτυπο, κατά τη γνώμη των δύο αξιωματικών του πλοίου που τον έσπρωξαν στον θάνατο.

Ακόμη χειρότεροι είναι διάφοροι δήθεν «νομοταγείς» κριτές του διαδικτύου που προσπαθούν να δικαιολογήσουν φόνο με αηδιαστικές αναρτήσεις.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές, μισάνθρωπες εικόνες:

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter