Η Βάση του Ελληνικού σινεμά

Η Βάση του Ελληνικού σινεμά

Όλοι οι κινηματογραφόφιλοι γνωρίζουν το imdb. To ελληνικό αντίστοιχο του είναι χωρίς αμφιβολία το grmdb.gr. Δηλαδή η Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου.

Χάρη στη τιτάνεια δουλειά και το μεράκι δύο έμπειρων ανθρώπων του κινηματογράφου, του Κώστα Κωνσταντινίδη και του Πάνου Κοκαλένιου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 1992 (ο πρώτος από τα Χανιά, ο δεύτερος από την Καστοριά) έχει δημιουργηθεί η Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου που περιέχει όσα θέλει να βρει ο σινεφίλ για το παλιό αλλά και το νέο ελληνικό σινεμά.

Η Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου περιλαμβάνει ένα ανεκτίμητο θησαυρό γύρω από το ελληνικό κινηματογράφο με πληροφορίες που ανανεώνεται διαρκώς. Μέχρι τη στιγμή αυτή (καθώς τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς αφού καθημερινά προστίθενται νέες πληροφορίες) τα ακριβή στοιχεία έχουν ως εξής:

Παρουσιάζονται περισσότεροι από 50.000 δημιουργούς με τη μερίδα του λέοντος φυσικά να ανήκει στους ηθοποιούς (32.851) ενώ οι σκηνοθέτες είναι 4.263 . Επίσης στη βάση θα βρείτε 13.013 ταινίες με τις 3.997 να είναι μεγάλου και 9.012 μικρού μήκους. Τίτλους ταινιών με αναφορά στο δεύτερο, στον τρίτο ή σε μερικές περιπτώσεις και στον τέταρτο τίτλο, που αφορούν στην ίδια ταινία, καθώς και το έτος παραγωγής.
Ακόμη την εταιρεία παραγωγής των ταινιών, τους συντελεστές (αναλυτική καταγραφή όλων των συντελεστών ενός φιλμ όπως: σκηνοθέτη, συνθέτη, συνθέτη τραγουδιών, σεναριογράφου, προέλευση σεναρίου όπου υπάρχει, σκηνογράφου, μοντέρ, τραγουδιστών, χορογράφων, ηθοποιών αλλά και φωτογράφων πλατό κ.ά.), φιλμογραφίες για κάθε συντελεστή από τους προηγούμενους, υπόθεση (παρουσίαση της ταινίας με αναλυτική περίληψη) συμμετοχές και βραβεία που απονεμήθηκαν σε ελληνικά ή διεθνή Φεστιβάλ κλπ

Ακόμη οι χρήστες με μια απλή, δωρεάν εγγραφή στο grmdb.gr θα βρουν αμέτρητο οπτικοακουστικό υλικό χιλιάδων φωτογραφιών και βίντεο.

Η Βάση Δεδομένων Ταινιών Ελληνικού Κινηματογράφου έχει και κοινότητα στο facebook. Η ομάδα δημιουργήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2018 και αριθμεί 1.800 μέλη. Όπως γράφει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Κώστας Κωνσταντινίδης «η συγκεκριμένη ομάδα στεγάζει αποκλειστικά και μόνον δημοσιεύσεις για τον Ελληνικό Κινηματογράφο και τις δραστηριότητες των συντελεστών του, καθώς επίσης και των συνδικαλιστικών τους φορέων».

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter